De beste BiOrb aquarium 

 

[toc]

Waarom BiOrb

Met een BiOrb aquarium geef jij jouw huiskamer een elegante en chique uitstraling. De aquariums zijn in verschillende modellen ontworpen, elk model is uniek ontworpen op zo een manier wordt het hebben van een vis veel leuker dan je oorspronkelijk gedacht had. Wie weet word je misschien wel een klein beetje jaloers op het aquarium van jouw toekomstige vis. Daarnaast is het aquarium ook milieuvriendelijk, het water wordt innovatief gefiltreerd zonder daar schade aan het milieu toe te brengen., omdat er geen milieubelastende stoffen tijdens dit proces gebruikt worden.  Op zo een manier verlies jij ook minder tijd met het onderhouden van de viskom. De BiOrb aquarium is naast zijn stijlvolle ontwerp ook rustgevend en de perfecte woonplek voor jou leuke visjes.

Beste BiOrb aquarium 

Minimale onderhoud

Door een smart filter systeem behoort het wekelijks verversen van het water tot het verleden 

Uniek design

Wegens het unieke ontwerp van de BiOrb aquariums nemen deze niet onnodig veel ruimte in beslag

Tien keer sterker

De Biorb aquariums zijn allemaal gemaakt van acryl, dit zorgt ervoor dat zij tien keer sterker zijn dan normale aquariums.

Energie zuinig

Elke BiOrb aquarium komt met een super zuinige LED verlichting, die ook nog lang mee gaan

Opzoek naar een goede BiOrb aquarium? In dit artikel hebben wij speciaal voor jou vijf BiOrb aquariums geselecteerd en beschreven. Prettig lezen!

BiOrb Life 45liter MCR Aquarium

Met een inhoud van 45 liter valt deze BiOrb aquarium onder een van de echte ‘big boy’ aquariums. Het aquarium is geschikt voor acht kleine visjes met een lengte van maximaal drie centimeter. Met zijn slimme filtersysteem is de BiOrb Life het perfecte aquarium voor beginnende aquarium fanatiek.

Visjes uitkiezen!

Kleinere vissen zijn uitermate geschikt voor de BiOrb aquarium, maar je zult eerst goed moeten onderzoeken alvorens je enkele aanschaft. Gebaseerd op de afmeting van het aquarium, in dit geval gaat het om een 45 liter BiOrb aquarium waar er ruim acht, 3 centimeter visjes in kunnen. Bij het kopen van de vissen probeer zoveel mogelijk vissen van dezelfde soort aan te schaffen, zo hebben de vissen ook meer rust in het aquarium en jij ook. Je kan maximaal drie verschillende vis soorten met elkaar samen in een aquarium plaatsen. Doe hiervoor ook eerst onderzoek, om na te gaan welke vissen het best bij elkaar passen. Let ook op dat je vissen met het zelfde geslacht aanschaft! Zo voorkom je dat de vissen gaan jongen en je met een school vissen zit.

Nep vissen en nep planten

In een aquarium hoeven niet altijd levende planten of vissen in te zitten, je kunt samen met de levende vissen leuke sierplanten plaatsen die het aquarium meer sfeer geven. Let wel op de verhouding van het aantal vissen en aantal planten die jij wilt plaatsen in het aquarium. Zorg ook ervoor dat je het aquarium zodanig inricht dat het prettig is voor de vis om in te zwemmen en te leven. Plaats de juiste vissen en planten in het aquarium dit is goed voor de gezondheid van de vis en natuurlijk ook de kwaliteit van het water.

 

 

 

 

 

 

 

Specificaties

45 liter
✓  Smart filtersysteem

Voordelen
+  Geschikt voor kleine visjes 

Nadelen
–  Je kan niet te veel verschillende vissen in doen

BiOrb Flow Aquarium

Makkelijk in onderhoud en ook super makkelijk om op te starten, alles wat je nodig hebt om je Biorb Flow 30 liter aquarium te gebruiken zit al in de doos. Van een filter, super energiezuinige LED- verlichting, visvoer voor de vissen, een pomp, keramische filtermedia, waterbehandeling en natuurlijk ook de instructies. Een ideaal aquarium voor kleine vissen of kleine garnalen, die je lekker op het bureau voor je kantoor op het werk of thuis. Deze vissen zullen je zeker helpen bij het ontspannen wanneer het werk te hectisch wordt.

Dankzij een geavanceerd filtersysteem hoef jij niet zelf elke week het aquarium schoon te maken.

Vissen of garnalen?

Een kleine aquarium heeft naast voordelen ook nadelen. Doordat er niet veel in kan, is de kans op het ontstaan van een biologisch onevenwicht groter vergeleken met een grote aquarium. Daarnaast worden er door aquariumvissen afvalstoffen afgegeven, als deze niet verwerkt worden is dit schadelijk voor de vissen. Het is daarom belangrijk om een goed evenwicht te creëren. Daarom hebben wij enkele richtlijnen geschreven voor het inrichten van een aquarium. 

Hier volgen enkele richtlijnen, zodat jij je aquarium volgens het juiste evenwicht kan inrichten:

Maximale visbezetting

Aangeraden wordt om in de BiOrb aquariums van 15 liter en minder om nauwelijks tot geen vissen te zetten. Vanwege de kleine inhoud kunnen zelfs de kleinste visjes al zorgen voor te veel schommelingen waardoor er veel giftige stoffen in het water terecht komen. Om dit te voorkomen kunnen de volgende maatregelen toegepast worden:

 • Bij een BiOrb aquarium van 15 liter kan het aquarium voor maximaal 7.5 centimeter gevuld worden, waarvan 2.5 centimeter bestemd is voor de vissen
 • Bij een BiOrb aquarium van 30 liter kan het aquarium voor maximaal 15 centimeter gevuld worden, waarvan 2.5 centimeter bestemd is voor de vissen
 • Bij een BiOrb aquarium van 40 liter kan het aquarium voor maximaal 23 centimeter gevuld worden, waarvan 2.0 centimeter bestemd is voor de vissen
 • Bij een BiOrb aquarium van 60 liter kan het aquarium voor maximaal 30 centimeter gevuld worden, waarvan 4.0 centimeter bestemd is voor de vissen
 • Bij een BiOrb aquarium van 105 liter kan het aquarium voor maximaal 52 centimeter gevuld worden, waarvan 7.0 centimeter bestemd is voor de vissen

De juiste vissen

De BiOrb aquarium is het best geschikt voor kleinere vissen op de markt. Let wel goed op welk soort je aanschaft. Bij elke aquarium verschilt de hoeveelheid vissen die je kan plaatsen, de maximale hoeveelheid 7.0 centimeter van het aquarium. Daarnaast wordt er ook aangeraden om niet te veel soorten vissen in het aquarium te plaatsen. Let ook op dat de vissen allemaal van hetzelfde geslacht zijn. Zo voorkom je dat de vispopulatie in het aquarium toeneemt, met heel wat lastige gevolgen.

De vissen die het best geschikt zijn voor het aquarium zijn:

 • Slakjes en of garnalen
 • Boraras maculatas (3 centimeter)
 • Boraras brigttae (3 centimeter)
 • Heterandria Formosa (3.5 centimeter)
 • Dario Dario (3 centimeter)
 • Rasbora Galaxy (2.5 centimeter)
 • Boraras Merah (2 centimeter)

Specificaties

✓ Inhoud van 30 liter
Energie zuinige LED verlichting

Voordelen
+  Geavanceerd filtersysteem 

Nadelen
– Een grote bezetting vissen, kan schadelijk zijn voor de vissen

BiOrb TUBE 15 liter LED Aquarium 

Het kleinste aquarium van de BiOrb reeks is de Tube van 15 liter met LED-verlichting, en behoort al sinds 2016 tot de BiOrb reeks. De Tube is een super eenvoudig ontwerp zonder andere toevoegingen. Op deze manier neemt het aquarium niet meer plaats in beslag dan nodig. Dankzij de internet smart filter behoort de wekelijkse schoonmaak beurt tot het verleden. En ben je er zeker van dat jouw vissen in een schone en bovenal hygiënische omgeving leven. Daarnaast wordt het aquarium met alle gebruik benodigdheden verzonden, het is dus uitpakken en gebruiken. Het enige wat je zelf zal moeten aanschaffen zijn de decoratiematerialen.

De voor en nadelen

Alles heeft zijn voor en nadelen, zo ook het BiOrb Tube aquarium, hij heeft een super strak modern ontwerp, volledig naadloos, waardoor hij niet onnodig veel ruimte in beslag neemt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de LED verlichting zal zorgen voor hoge energie kosten, omdat deze super zuinig in verbruik zijn, met een sterkte van 6 watt. Het aquarium is bijna onderhoudsvrij, alleen de filtercartridge moet om de zes weken vervangen worden. In de Tube kunnen er weinig vissen, de vissen kunnen het aquarium voor 7.5 centimeter in beslag nemen, wil je een hogere bezetting vissen, is het dan raadzaam een groter aquarium aan te schaffen. Het aquarium heeft geen moonlight verlichting en wordt geleverd zonder decoratie artikelen.

Verlichting

De verlichting van de BiOrb Tube is een eenvoudige witte LED lamp, welke handmatig aan of uit gemaakt kan worden. Dit model aquarium kan eventueel ook gekocht worden met een MCR LED lamp, deze variant komt met een timer en meerdere kleuren licht. De kleur en helderheid van het licht kunnen automatisch of handmatig ingesteld worden of met de bijgeleverde afstandsbediening.

Specificaties

Kleinste aquarium uit de BiOrb reeks 
✓ Inhoud van 15 liter

Voordelen
+  Weinig onderhoud nodig 

Nadelen
 Geen moonlight verlichting

BiOrb Classic 15liter LED Aquarium

Perfect voor elke ruimte is de BiOrb aquarium, hij heeft weinig onderhoud nodig, neemt niet veel ruimte in beslag en heeft een mooi uniek ontwerp. Vooral voor beginners die weinig tot geen kennis hebben over aquariums zijn de BiOrb aquariums het beste alternatief. 

Hoe werkt een BiOrb aquarium?

Het BiOrb aquarium beschikt over een slim filtersysteem, waardoor het niet zoveel onderhoud nodig heeft. Daarnaast zijn de BiOrb aquariums onderzocht door de University of Veterinary Medicine. Door de circulatie ontstaat er een hogere concentratie zuurstof vergeleken met een rechthoekig aquarium. Dit zijn enkele factoren die het BiOrb aquarium uniek maakt in tegenstelling tot andere aquariums.

Hoe zet jij je BiOrb aquarium het best in elkaar?

Plaats de bak niet in de buurt van de verwarming of in zonlicht zo voorkom je dat er snel algen gaan groeien in de bak. Als je een koud water aquarium hebt zorg dan ervoor dat je deze dichtbij een stopcontact plaatst. Voor een tropische of zoutwater bak heb je een extra stopcontact nodig voor het verwarmingselement. Zorg er ook voor dat je een stabiele ondergrond hebt, omdat de bak met water erg zwaar kan wegen.

BiOrb aquarium in elkaar zetten

 • Draai eerst de filter op de luchtbuis, hierna draai je deze combinatie vast op de bomen van het aquarium.
 • De keramische stenen moet je stuk voor stuk onder de kraan wassen, stenen die te klein zijn kan je het best weggooien.
 • Plaats deze stenen goed op de bodem, het is belangrijk deze stenen goed te leggen, om het filter heen zodat je vissen niet in de buurt komen hiervan.
 • De luchtslang van het aquarium sluit je aan op de meegeleverde pomp, zorg ervoor dat deze wat hoger geplaatst wordt om lekkage aan het ventiel te voorkomen.
 • De lamp en pomp worden aan de meegeleverde transformator aangesloten.
 • Vul de bak met leidingwater op kamertaperatuur voor ongeveer 7.5 centimeter boven de luchtbuis.

Na al deze stappen gevolgd te hebben kun de rest van het aquarium vullen met decoratie. Tot slot schud je het pakje met water conditioner en gooi je de inhoud in het aquarium n 24 uur volgt het zakje Biological Booster. 

Nu kan je lekker genieten van jou prachtige BiOrb aquarium!

 

 

 

 

Specificaties

Inhoud van 15 liter
LED verlichting

Voordelen
+  Volledig naadloos ontwerp

Nadelen
 De filter cartridge moet om de zes weken vervangen worden

BiOrb Standard LED Aquarium

Deze prachtige zwarte 30 liter BiOrb aquarium wordt geleverd met een luchtpomp, een standaard LED- verlichting, een filtersysteem met filtermedia, visvoer en waterbereidingsmiddelen.  Dankzij een geavanceerd filtersysteem is het onderhoud minimaal en hoef je niet elke week het aquarium schoon te maken.

BiOrb onderhouden

Nu jij jouw eigen BiOrb aquarium hebt wel je hem natuurlijk zo lang mogelijk behouden, om dit te kunnen doen hebben wij enkel tips voor jou opgezocht:

Geef de vissen elke dag rond hetzelfde tijdstip te eten, zog ervoor dat het eten niet veel is. De vissen moeten dit binnen een minuut hebben opgegeten, als er eten over blijft haal het dan binnen vijf minuten uit het aquarium om vervuiling te voorkomen.  

Ververs om de week 30% van het water, dit kan je doen met de slang van de pomp, laat het water door middel de pomp op gang te brengen. Hierna kan je weer water in de bak plaatsen let er wel op dat het water op kamertemperatuur is. Let wel op dat bij het terug plaatsen van het water dat het schoon water, de pomp blijft draaien. De pomp stop je alleen tijdens onderhoud aan het aquarium (filter vervangen en schoonmaken). Als de pomp het niet meer doet schaf dan zo snel mogelijk een nieuwe aan. Je zult dit merken aan het lawaai dat de pomp gaat maken en de afname van luchtbellen.

Zet de lamp elke dag aan voor maximaal vijf uren. Deze lamp gaat 50.000 uren mee en hoeft in principe nooit vervangen te worden.

Met al deze informatie kun jij lekker lang genieten van jouw BiOrb aquarium.

 

 

 

 

 

 

Specificaties

Prachtige zwarte kleur 
Inhoud van 30 liter

Voordelen
+  Super geavanceerd filtersysteem

Nadelen
 Pomp kan beetje lawaai maken

Hier nog enkele weetjes over de BiOrb aquariums 

Een BiOrb aquarium voor thuis of kantoor 

 

Extra informatie

Hier nog enkele tips voor jou, zodat jij lang kunt genieten van jou BiOrb aquarium:

Filter vervangen

Afhankelijk van de omvang van het aquarium verwijder je de filtercartridge om de zes tot acht weken. Let wel hoe kleiner het aquarium des te vaker je hem zult vervangen. Daarnaast zijn er ook speciale filters te koop die algen bestrijden. Het vervangen van de filter kun je vervangen met het om de week verversen van het water. Let wel op dat je twee dingen een dag van tevoren zal moeten doen ter voorbereiding, die zijn:

 • Bij de filter zijn er zakjes met water conditioner en Biological Booster, mix het zakje conditioner met een emmer water en laat hem zitten tot het water op kamertemperatuur is.
 • Daarnaast zit er bij de filter een schoonmaakdoekje waarmee jij de algen kan wegvegen, hiermee kun je ook de lamp schoonvegen, indien nodig.

Gezien je al bezig bent met het schoonmaken, kun je gelijk de luchtpijp doen, hiervoor gebruik je een speciale rager, die kun je bij elke aquarium shop laten halen.

Als jij het water al ververst hebt, gooi je het zakje met Biological Booster in het aquarium. Hierna is het water even troebel, maar na een paar uur wordt het weer rustig.

Conclusie

Het BiOrb aquarium is uitermate geschikt voor de beginnende aquarium hobbyist en ook gewoon voor de visliefhebber die graag een stevig aquarium wilt hebben voor zijn vissen. Het aquarium is compact en makkelijk op te zetten, erg simpel in onderhoud en een pracht voor het oog. Het perfecte aquarium voor kleine vissen thuis of voor kantoor.

Door BiOrb wordt er gebruik gemaakt van acryl in plaats van glas. Vergeleken met glas is acryl helder, tien keer sterker en ook 50% lichter. Het enige nadeel is dat het duurder is dan een glazen aquarium.

In normale gevallen moet je het aquarium eerst twee of drie weken laten draaien alvorens jij de vissen in de bak kunt zetten, terwijl je bij de BiOrb al binnen twee dagen vissen in kunt zetten. Je zult hierna wel 28 dagen moeten wachten alvorens je er nog meer in wilt doen, in die dagen zijn de goede bacteriën al volledig gegroeid. Let wel dat als je de vissen te snel toevoegt ze dood zullen gaan.