Zoek je op internet naar afbeeldingen van een BiOrb Aquarium of een Jewel Aquarium, dan valt je waarschijnlijk als eerste het mooie, strakke design op. Werkelijk alle aquaria van beide merken zijn plaatjes om te zien en een eyecatcher in je woonkamer. Wat bieden een BiOrb Aquarium en een Jewel Aquarium naast een trendy uiterlijk nog meer voor moois?

Aquarium van BiOrb

Aquarium van BiorbHet BiOrb Aquarium laat zich het best omschrijven als een kleiner design aquarium, gemaakt van acryl in plaats van glas. Voordeel van acryl is dat de kom een stuk steviger en lichter is. Een slim filtersysteem filtert eenvoudig alle vervuiling uit het water en daardoor is het aquarium zelfs voor de beginnende aquariumhouder eenvoudig te onderhouden. Je dient de filtercartridge om de zes weken te vervangen.

Wat een BiOrb Aquarium ook zo aantrekkelijk maakt, is de speciale (24-uurs) LEDverlichting. Het licht kan zodanig worden ingesteld, dat dit kan worden gedimd en uiteindelijk overgaat in nachtverlichting. Met een speciale afstandsbediening kun je kiezen uit zestien verschillende kleuren. Bij elke nieuwe kleur verandert ook de kleur van de vissen en dat levert een mooi schouwspel op.
Omdat een BiOrb Aquarium relatief klein is, is het risico op overbevolking al snel groot. De hoeveelheid vissen en waterplanten, die je in het vissenverblijf kwijt kunt, is daardoor enigszins beperkt. Het complete assortiment van de BiOrb Aquarium bestaat uit de series Air, Classic, Flow, Halo en Life.

Het Juwel Aquarium

Juwel aquariumDe naam zegt het al: een Juwel Aquarium is een juweel van een aquarium. Alle onderdelen en toebehoren van deze aquaria zijn perfect op elkaar afgestemd en ook nog eens eenvoudig los te verkrijgen. Verder blinken zij uit in slimme details: denk aan een speciaal voederklepje (zodat de hele klep er niet af hoeft), de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een interne of externe filter en je hebt aquaria met ingebouwde kasten, waar je al je visbenodigdheden in kunt opbergen.

Een Juwel Aquarium wordt altijd geleverd met filter, filtermassa, verwarming en verlichting. De constructie van het filtersysteem is zodanig gebouwd, dat de afzonderlijke onderdelen als de filtermiddelen, thermostaatverwarmer en pomp makkelijk te bereiken zijn. Het schoonmaken wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Een Juwel Aquarium is bijna standaard uitgerust met high-lite verlichting. Het voordeel daarvan is, dat dit energiebesparend werkt en meer verlichting geeft.
Dankzij de complete uitrusting hoef je het aquarium zelf alleen nog maar met bodemaarde, water, planten en vissen te vullen. Je kunt kiezen voor een vissenverblijf met zoetwater of zeewater. Er zijn diverse modellen uit de Rio Line, Vision Line, Trigon Line, Lido Line, Rekord Line en Vio Line.

Persoonlijke voorkeur

Of je een BiOrb Aquarium of een Jewel Aquarium aanschaft, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Beide merken bieden uitstekende design aquaria in diverse prijsklassen en zijn relatief eenvoudig in het onderhoud. Bedenk je echter bij de aanschaf van een BiOrb Aquarium dat je slechts een beperkt aantal vissen en planten in het verblijf kunt herbergen. Wil je een uitgebreid assortiment flora en fauna gaan beheren, dan is een Jewel Aquarium te verkiezen.