Is je tuin toe aan een nieuwe aanwinst? Een harig kleintje met 4 poten wel te verstaan! Door een omheining voor tuinhonden en enkele aangewezen pup-gebieden toe te voegen, wordt je tuin perfect voor je nieuwe puppy-vriend. Door een plek te creëren waar ze zich kunnen ontlasten, en ook veel ruimte om te verkennen en te spelen, maak je de achtertuin precies hun maat.

Plus, het houdt ze zeker uit de problemen als je niet in de buurt bent om toezicht te houden – onder de schutting graven is niet toegestaan! Bekijk deze tips over hoe je de perfecte hondvriendelijke tuin kunt aanleggen voor je nieuwe beste vriend arriveert.

De grondbeginselen van het opzetten van een omheining voor tuinhonden

Als je een tuin en een hond hebt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je kunt voorkomen dat je harige vriend een ravage aanricht in je harde werk. Het goede nieuws is dat het niet zo moeilijk is als je zou denken. Hier zijn de basisprincipes van het opzetten van een omheining voor tuinhonden. Kies eerst een materiaal dat duurzaam en weerbestendig zal zijn. Vinyl of kettingschakel zijn beide goede opties. Beslis vervolgens over de hoogte van de omheining. Voor kleine honden zou 4 voet voldoende moeten zijn.

Voor grotere honden moet je misschien tot 6 voet gaan. Als je de materialen en de hoogte bedacht hebt, is het tijd om de omheining te gaan plaatsen. Om te zorgen dat je hond niet onder de omheining kan graven, begraaf je de onderrand van de omheining minstens 6 inches diep. Zorg er tenslotte voor dat je een hek bevestigt, zodat je gemakkelijk in en uit de tuinzone kunt. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je een veilige ruimte creëren waar zowel jij als je hond van kunnen genieten. Hoe maden in de container bestrijden is iets dat we aanraden om over te leren!

Hoe creëer je een veilige en leuke omgeving voor je puppy

Puppy’s zitten vol energie en nieuwsgierigheid, waardoor ze een handvol kunnen zijn om voor te zorgen. Maar met een beetje voorbereiding kun je een veilige en leuke omgeving creëren waar je puppy van kan genieten. Maak eerst je huis puppy-veilig door alle mogelijke gevaren te verwijderen, zoals elektrische snoeren of kleine voorwerpen waar ze zich in kunnen verslikken. Je moet ook een speciale speelplek voor je puppy creëren, compleet met hun favoriete speelgoed. Het is ook belangrijk om je puppy van jongs af aan te socialiseren. Dit betekent dat je ze op een positieve manier laat kennismaken met nieuwe mensen en andere dieren.

Zorg er tenslotte voor dat je je puppy voldoende beweging geeft. Een paar korte wandelingen of speelsessies per dag helpen hun overtollige energie te verbranden en houden ze gelukkig en gezond. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je een veilige en leuke omgeving voor je nieuwe puppy scheppen. Wat is een robotmaaier – Robotmaaiers worden steeds populairder voor mensen die een onderhoudsarm gazon willen. Deze accu-aangedreven machines zijn geprogrammeerd om obstakels te detecteren en in rechte lijnen te maaien. Sommige robotmaaiers kunnen zelfs vanaf je smartphone bediend worden!