Gemarmerde BijlzalmDe gemarmerde Bijlzalm is te herkennen aan de “hangende buik”. Doordat de vis een opmerkelijke vorm heeft is het echt een aanwinst voor je aquarium. De vis is erg vriendelijk en daarom geschikt om te houden met andere vissen. In dit artikel zullen we meer informatie over de bijlzalm geven.

Over de gemarmerde bijlzalm

We beginnen weer met algemene informatie over deze vis.

Naam: Gemarmerde bijlzalm
Naam uit de wetenschap: Carnegiella Strigata
Familie: Karperzalm
Land van herkomst: Guyana
Maximale lengte: 4cm
Geslachtskenmerken: Het vrouwtje is vanaf boven af gezien net iets dikker

Leefomgeving en gedrag

Doordat het niet een erg grote vis is kan het prima in een aquarium vanaf een lengte van 50cm gehouden worden. Aquariumplanten en drijfplanten zijn een must voor deze vissen zodat ze zich er schuil kunnen houden. Ze zullen zwemmen in de bovenste waterlaag, opmerkelijk is dat ze ook kunnen springen. Als we naar de bijlzalm in het wild kijken kan deze wel enkele meters ver springen. Bij je aquarium is het dus belangrijk dat er een deksel op zit zodat de vis er niet uit kan springen. Als nog kan de vis dan af en toe tegen het deksel aan springen dus schrik niet als je een tik hoort.

In het wild leeft deze vis in een groep van ongeveer 20 stuks, in het aquarium wordt er aangeraden om minimaal 5 stuks aan te houden. De vis is erg rustig en kan zelfs als verlegen worden omschreven, het is daarom belangrijk dat je enkel een aquarium houd met rustige medebewoners. Als de vissen zwemmen ziet het door de vinnen er uit alsof hij aan het vliegen is, wat er erg bijzonder uitziet.

Droogvoer,diepvriesvoer en levend voer kan gevoerd worden aan deze vis.

De waterkwaliteit dient als volgt te zijn:
Temperatuur van het water: 24-28°C
Ph waarde: 5,5-7
GH waarde: 0-4

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter!