Een 60 liter aquarium is een mooi formaat. Deze zijn ideaal voor thuis vanwege de compactheid. Deze aquariums zijn niet te groot, dat het onderhoud goed te doen is en het ook erg geschikt is voor iemand die wilt beginnen met het houden van een aquarium.

Je vindt verschillende aanbieders die een aquarium model aanbieden met 60 liter. Het is dus goed kijken in welke prijsrange je een aquarium zoekt en wat je wensen en eisen zijn. Je hebt aquariums met uniek design en aquariums die er wat simpeler uit zien. Een aanrader voor design aquariums is het merk Biorb bijvoorbeeld, de Biorb aquariums hebben een uniek design wat het net een kunststuk maakt. Heeft het design van een aquarium niet jouw grootste prioriteit? Dan zijn er natuurlijk goedkopere opties. Hieronder vindt je een aantal opties voor een 60 liter aquarium. Je kunt op de afbeelding klikken voor meer informatie over deze aquarium.

Vergelijk aanbieders

[table id=5 /]

 

Waarom een 60 liter aquarium?

  • Leuk formaat om aantal mooie vissen in te behouden.
  • Zorgt voor leuke decoratie in huis.
  • Biedt de ruimte om de aquarium te decoreren met aquariumplanten, stenen en ornamenten.

Zijn er ook nadelen aan een 60 liter aquarium?

Eigenlijk niet. Kijk, er zijn uiteraard nog grotere formaten aquariums maar dit is geen echt nadeel. De 60 liter aquarium is erg populair vanwege het formaat, een 30 liter aquarium daarentegen is voor velen net te klein. Hier kunnen weinig vissen in worden bewaard en deze ook weinig worden gedecoreerd waardoor je vaak snel bent uitgekeken. Dat is bij deze aquariums niet het geval. Het enige nadeel kan zijn dat je soms wel de ruimte nodig hebt om een aquarium van dit formaat te kunnen plaatsen.