De ancistrus is een vis waar vele soorten van zijn. De meeste gekochte acistrus vis is de dolichopterus. In Nederland wordt deze vis daarom meestal gewoon Ancistrus vis genoemd. De ancistrus is een echte algeneter, in dit artikel zullen we meer informatie geven over deze vis.

Algemene informatie ancistrus

We hebben wat algemene informatie over deze vis voor je opgezocht.
Wetenschappelijke naam: Ancistrus dolichopterus
Naam: Ancistrus
Familie: Loricariidae oftewel de harnas meervallen
Herkomst: Zuid-Amerika
Lengte: tot 12 centimeter
Kenmerken mannetje: Stekels op de kop, oftewel een gewei
Kenmerken vrouwtje: Geen gewei op de kop

Geschikt aquarium voor Ancistrus

Als we kijken naar het aquarium van de Ancistrus moet deze minimaal 80 centimeter lang zijn. Hierbij moet wel gezegd worden dat dit de minimale lengte is, hoe groter hoe beter geldt natuurlijk ook voor deze vissoorten. Met name als je meer dan een ancistrus vis neemt kun je beter een bak nemen van minimaal een meter. De vissen vinden het fijn om in een goed gevuld aquarium te leven. Zorg daarom dan ook voor de juiste inrichting van het aquarium. Schuilplekken voor deze vis zijn noodzakelijk, dit kunnen planten, ornamenten of andere decoratie artikelen zijn. Een leuk bijkomend voordeel is dat de decoratie die als schuilplek dient mooi schoon gehouden wordt van algen, want daar is deze vis dol op.

Over de vis

De ancistrus kan beschreven worden als een erg rustige vis. De vis kan in zijn eentje gehouden worden maar ook prima in een koppel. Wel moet je er rekening mee houden dat het niet twee mannetjes zijn, want deze zullen zeker met elkaar gaan vechten. De vissen kunnen prima met andere vissen in een aquaria leven, ze zullen zich hier niet veel van aantrekken. De vissen zijn echte herbivoren, ze eten dus alleen groenvoer. De voeding bestaat uit algen, groenten, en tabletten voor bodemvissen. Ook eet deze vis de restjes op van andere vissen, ze houden de bak dus mooi schoon.

Waterkwaliteit voor de vissen
Temperatuur: 24-26°C
Ph: 6,5-7,5
GH: 8-12

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter!