AntennebaarsjeEen erg bekende en populair vis voor in het aquarium is de apistogramma ramirezi, oftewel het antennebaarsje. Doordat de vis niet erg groot wordt is deze geschikt om in het kleine aquarium te houden. In dit artikel zullen we meer informatie geven over deze vissoort.

Algemene informatie Antennebaarsje

We zullen beginnen met wat algemene informatie over deze populaire Zuid-Amerikaanse vis.

Nederlandse naam: Antennebaarsje
Naam uit de wetenschap: Apistogramma Ramirezi
Familie: Cichliden
Oorsprong: Zuid-Amerika
Lengte mannetje: 6 cm
Lengte vrouwtje: 5 cm
Kenmerken mannetje: Langere rugvinnen, meer kleuren
Kenmerken vrouwtje: Roze vlek tijdens het broedseizoen

Deze vis kan leven in een aquarium van ongeveer 60 centimeter lang, maar net als bij iedere andere vis is een groter aquarium beter. Bij deze aquarium vissen is het ook van belang dat er genoeg mogelijkheden zijn om zich schuil onder te houden. Dit kunnen planten, aquarium stenen, ornamenten of andere decoratie artikelen zijn. Voor de plaatsen om te broeden is een bloempot of een halve kokosnoot perfect.

Om de vissen er beter uit te laten zien kun je kiezen voor een donkere bodem, dit laat de kleuren beter naar voren komen. Als ondergrond in het aquarium kun je kiezen voor fijn grind of bodemzand. De baarsjes kunnen prima leven in een aquaria met andere vissen. Als je kijkt naar welke vissen er kunnen samenleven met dit vissoort dan kun je het beste gaan voor kleine en vriendelijke vissen. Denk hierbij aan de Kardinaaltetra en de Bijlzalm. De vis gaat minder goed samen met andere cichlide soorten.

Wat betreft voeding is het een zeer makkelijke vis. Of je nou droogvoer, levend voer of voer uit de diepvries geeft, ze eten alles op.

Waterwaardes

Temperatuur: 24-28°C
pH waarde: 6-7
GH waarde: 4-12