Een aquarium van 80 cm is een mooi formaat. Het biedt de optie om een leuk aantal vissen te houden en vaak kun je het perfect in huis kwijt vanwege het formaat. Een aquarium van circa 80 cm bevat gemiddeld 85 liter. Dit betekent dat er aardig wat aquariumvissen behouden kunnen worden en dat je de aquarium leuk kan inrichten met planten voor in het aquarium, stenen voor in het aquarium, aquarium ornamenten of andere decoratie.

Een aquarium van dit type formaat is niet de meest geschikte aquarium voor een beginner. Het vergt wat meer onderhoud, er kunnen natuurlijk meer vissen in en het inrichten van de aquarium zal ook meer tijd vergen.

Waar aquarium van 80 cm kopen?

Er zijn diverse aanbieders waar je het beste terecht kunt voor een 80 cm aquarium.  Wij hebben Nederlandse webwinkels met elkaar vergeleken zodat jij eenvoudig bestellen kunt.

[table id=5 /]

Waar opletten bij aankoop van aquarium?

Het is belangrijk om eerst te weten welke vissen je wilt onderhouden. Afhankelijk daarvan weet je hoe de aquarium ingericht moet worden. De aquariumvissen hebben namelijk een bepaalde watertemperatuur nodig, soms hebben ze beschutting nodig en sommige vissen kunnen bijvoorbeeld niet samen in een aquarium leven. Dit zijn allemaal cruciale elementen waar je van op de hoogte moet zijn voordat de aquarium ingericht moet worden. Met name de soort vissen is belangrijk, je koopt een aquarium van 80 cm, dit betekent dat wellicht niet elke vis hier in past die je wilt. Vissen hebben genoeg leefruimte nodig en grotere vissen vereisen dus ook een grotere aquarium om in te leven.