Aquarium accessoires

Opzoek naar aquarium accessoires? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste aquarium accessoires.

[toc]

Veel mensen kweken (sier) vissen als huisdieren of als hobby. Zij vinden het rustgevend om te doen en hebben veel plezier om hun tank of aquarium te versieren. Het versieren of het plaatsen van elementen in een aquarium wordt ook wel aquascaping genoemd. Op deze manier krijgt jouw aquarium een leuk uiterlijk, maar ook voor de vissen is het plezierig. Zij vinden het namelijk fijn om tussen de elementen heen te zwemmen of om erachter te schuilen. Voor het kopen van dit soort elementen kun je terecht bij speciale aquariumzaken. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van accessoires, van stenen tot planten en zelfs kleine scheepwrakken. Ben jij benieuwd naar de verschillende accessoires of ben je opzoek naar leuke elementen? Deze koopgids zet vijf  aquarium accessoires op een rijtje.

 

Beste Aquarium accessoires

Waarom zou je kiezen voor aquarium accessoires?

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

Voordeel 1 toegelicht.

Voordeel 4

Is in verschillende soorten te krijgen

Voordeel 2

Heeft gezondheidsvoordelen voor de vissen

Voordeel 3

Veilig voor de vissen

Nu we de redenen voor het kopen van aquarium accessoires hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Aqua-Della Aquarium Glamour Steen

De stenen van Glamour Stone hebben een kunstmatig omhulsel en mogen daarom alleen worden gespoeld met koud water. De aqua-della glamour steen is pH-neutraal en heeft een omhulsel gemaakt van een speciale hars. Ook  geeft het geen stoffen af in het water en is het niet giftig. Het water in je tank blijft dus helder en is ook nog eens veilig voor de vissen. Het grind voldoet aan de eisen van DIN EN 71 en kan daarom als niet-toxisch worden beschouwd. Deze trendy glamour stones maken het mogelijk om de juiste kleur bij jouw aquarium te laten passen. Of je graag natuurlijke kleuren wilt of toch wat vrolijkere kleuren alles is mogelijk met aqua della glamour stones. Deze stenen zijn te verkrijgen in meerdere kleuren waaronder antiek goud,  smaragd groen, cream blend en petrol blauw.

Het hebben van een aquarium in  huis is een ontspannend traktatie, of het nou je huisdier is of een hobby. Kijken naar de verschillende gekleurde vissen geeft een leuk gevoel die je niet zou krijgen van een aquarium desktop screensaver. Ook geeft het jou een tevreden gevoel als je weet dat je het zelf hebt gedecoreerd. Aquarium stenen kun je plaatsen in je aquarium om het zo aantrekkelijker te maken. Ook vinden vissen het leuk om erachter te schuilen of tussen de stenen te zwemmen. Met de juiste decoratie kan je je aquarium een persoonlijk accent geven. Nadat je de bodem van je aquarium hebt bedekt, kan je het dan verder versieren met andere (kunst)planten, aquariumornamenten of natuurlijke materialen als hout en stenen.

Specificaties

Steen ornament
Kleur: zwart

Voordelen
+  Steen verkrijgbaar in meerdere kleuren
+  Niet toxisch

Nadelen
Geen

Colombo Flora Base Japanse Bodem

Of je nu kiest voor een fotoachterwand, grind, rotsen of houten elementen: je kunt je eigen leuke onderwaterwereld maken in je aquarium. Een aquarium versieren is zonder twijfel een zeer leuke gebeurtenis voor liefhebbers van het kweken van vissen.  Tegenwoordig heb je daarvoor verschillende mogelijkheden, van klassieke grotten, stronken of stenen tot  aparte decoratie stukken, zoals scheepswrakken en zelfs cartoon-figuurtjes. Voordat je je aquarium versierd met verschillende decoratie stukken moet het op zijn vaste plaats staan en moet de binnenkant schoon en droog zijn. Als eerste moet je de zware of grote elementen plaatsen, denk maar aan houten of stenene elementen. Nadien kun je je aquarium bijvullen met grind en de resterende decoraties plaatsen. Als je de elementen hebt geplaats in je tank kun je nagaan of ze het water niet vervuilen. Daarom is het handig om dit soort accessoires te kopen bij speciale zaken die hiervoor bestemd zijn.

Flora Base Pro is een unieke bodem, gemaakt in Japan. De korrels vallen niet uiteen en behouden hun vorm. Flora Base is rijk aan voedingstoffen en de open structuur zorgt voor sterke wortels. De Flora Bas voedingsbodem verlaagt en stabiliseert de PH. Bij deze PH waarde is er van nature voldoende CO2 beschikbaar voor een goede plantengroei. Het CO2 gehalte van het water is zeer belangrijk voor optimale planten groei. Het starten van een nieuw aquarium is bij het gebruik van Flora Base veel eenvoudiger. Bij een PH-waarde onder de 7 vormt zich ammonium in plaats van het giftige ammoniak. Flora Base; een unieke bodem voor een fantastiche plantengroei.

Specificaties

Voedingsbodem
Inhoud: 5L
Gemaakt in Japan

Voordelen
+ Draagt bij aan een fantastische plantengroei
+ De korrels vallen niet uiteen
+ Rijk aan voedingsstoffen

Nadelen
Geen

VDL Aquariumgrind

Een aquarium versieren is zonder twijfel een zeer belangrijke gebeurtenis voor liefhebbers van het kweken van (sier)vissen. Zo een hobby kan iemand echt bezighouden en je kunt er zelfs kinderen bij betrekken. Een leuk ingericht aquarium zal het interieur van de kamer versieren. En hoe leuk om naar de vissen te kijken die comfortabel in hun nieuwe plek rondzwemmen. Een aquarium versieren wordt ook wel aquascaping genoemd. Zelf aquascaping begint bij het kiezen van de stijl van het aquariumontwerp. Er zijn er veel van, waarvan sommige alleen beschikbaar zijn voor professionals, maar een aantal van hen kunnen gemakkelijk worden aanbevolen aan beginners. Het is ook belangrijk om te weten hoe verschillende soorten vissen opschieten met elkaar, hoe groot ze zijn en hoeveel je van hen kunt plaatsen. Ook de manier van leven verschilt onderling. Dit is wat lastiger bij grotere vissen dan bij kleine vissen. Dit is zeer belangrijk als je gaat beginnen met een  aquarium.

Om je aquarium of tank  te versieren kun je gebruik maken van verschillende accessoires. Denk aan stenen, pebbles maar ook grind of een achterwand. Dit zorgt voor een leuke uitstraling en is ook fijn voor de vissen.  Aquariumgrind is een gebruiksklaar grind voor je aquarium. Het is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en die staan garant voor optimale (water)kwaliteit. Ziektekiemen en algen krijgen door speciale reiniging weinig kans. Dit komt het biologisch evenwicht en helderheid van het aquariumwater ten goede. Om aquariumplanten een goede start te geven is het raadzaam om een laag voedingsbodem of substraat onder het grind aan te brengen.

Specificaties

Aquariumgrind

Voordelen
+ Speciale grondstoffen
+ Optimale waterkwaliteit

Nadelen
Geen

Aquarium Plantjes

Superfish levert een complete reeks artikelen voor een succesvolle vissenhobby. Superfish maakt je aquariumhobby succesvol, met leuke aquariums, filtering en filtermedia, verwarming, verlichting, beluchting en handige accessoires. Ook met Superfish wordt vijver houden eenvoudig en betaalbaar.  Er worden zelfs complete vijverfilters geleverd, energiezuinige pompen, UV algenbestrijding, vijverbeluchting, visvoeding  en alle toebehoren.

Dit setje bevat zes kleurrijke kunststof planten die ieder een eigen voet hebben die verzwaart zijn. hierdoor kun je ze eenvoudig plaatsen in het aquarium. De planten geven niet af en zijn speciaal voor aquaria gemaakt. Het water blijft dus helder en is ook nog eens veilig voor de vissen. Voordat je ze plaatst in het aquarium is het aangeraden om ze wel eerst af te spoelen. Mochten de planten naar een aantal weken vies geworden zijn, dan kun je ze eenvoudig schoon maken met een beetje lauw kraan water. Ook zijn deze planten niet giftig en geschikt voor zoetwater en zeewater aquaria.

Of je nu kiest voor een fotoachterwand, grind, rotsen of houten elementen: je kunt je eigen leuke onderwaterwereld maken in je aquarium. Een aquarium versieren is zonder twijfel een  leuke gebeurtenis voor liefhebbers van het kweken van vissen.  Tegenwoordig heb je daarvoor verschillende mogelijkheden, van klassieke grotten, stronken of stenen tot  aparte decoratie stukken, zoals scheepswrakken en zelfs cartoon-figuurtjes. Zo een hobby kan iemand echt bezighouden en je kunt er zelfs kinderen bij betrekken. Een prachtig ingericht aquarium zal het interieur van de kamer versieren. En hoe leuk om naar de vissen te kijken die comfortabel in hun nieuwe plek rondzwemmen.

Specificaties

Plastieke kunstplanten
Product hoogte: 20 cm

Voordelen
+ Niet giftig
+ Duurzaam
+ Voor zoetwater en zeewater aquaria

Nadelen
Geen

Superfish Aquariumzand Sneeuw Wit – Bodembedekker

Superfish levert een complete reeks artikelen voor een succesvolle vissenhobby. Superfish maakt je aquariumhobby succesvol, met leuke aquariums, filtering en filtermedia, verwarming, verlichting, beluchting en handige accessoires. Ook met Superfish wordt vijver onderhouden eenvoudig en betaalbaar.  Er worden zelfs complete vijverfilters geleverd, energiezuinige pompen, UV algenbestrijding, vijverbeluchting, visvoeding  en alle toebehoren.

Als de bacteriën geen comfortabel kiezelbed hebben om in te leven, zullen ze andere plaatsen vinden. Maar ze groeien dan niet in voldoende hoeveelheden om het aquarium veilig te houden voor je vissen. Als de tank met een blote bodem wordt achtergelaten, moet het water vaker in het aquarium worden vervangen om te voorkomen dat schadelijke afvalstoffen worden opgebouwd.

Aqua gravel kan de chemie van het water, de filtratie en het welzijn van de bewoners van het aquarium beïnvloeden.  Ook is het een belangrijk onderdeel van de esthetiek van het aquarium. Het juiste substraat hangt af van het type aquarium; de belangrijkste parameter is of het aquarium zoet water of zout water bevat. Aqua gravel kun je plaatsen in je tank of aquarium voor een natuurlijke bodem. Het is ook 100% veilig voor je  vissen en planten. Deze aquariumzand heeft geen invloed op de pH-waarde en de hardheid van het water. Gravel is de basis voor een geweldig uitziend aquarium. Het is een bodembedekker en je plaatst het dus als eerste laag in je aquarium. Deze aqua gravel komt in een zak van 4kg. Het is gemaakt van natuurlijk grind en dus de ideale bodem voor je aquarium.

Specificaties

Aqua gravel gemaakt van natuurlijk grind

Voordelen
+ Zorgt voor natuurlijke bodem
+ Veilig voor vissen/ planten
+ pH neutraal

Nadelen
Geen

Meer informatie over Aquarium accessoires

Het is handig om van tevoren een schets te maken van hoe jij je aquarium in wil richten. Wil je vooral gebruikmaken van verschillende (kunst)planten of enkel stenen met hier en daar wat schuilplekken in de vorm van ornamenten? Wanneer je aquariumdecoratie wil combineren, zorg er dan voor dat je kleinere objecten voorin plaatst en grotere achterin. Dit geeft je aquarium meer diepte. Verschillende soorten accessoires zorgen ook ervoor dat het wat helder blijft en er geen bacterien ophopen. Daarom is het aan te raden om je ornamenten te kopen bij special aquariumzaken. Ook moet je zelf regelmatig je aquarium schoonmaken. Een aquarium met een goede balans hoef je nauwelijks schoon te maken. Toch ontkom je er niet aan eens in de tijd bepaalde elementen, zoals je planten, bodembedekking en aquariumdecoratie, schoon te maken.  Daarom is het ook van belang dat je elementen en accessoires aanschaft die vriendelijk zijn voor de vissen en het water.

Schoonhouden aquarium

Maak de binnenkant van de ramen van je aquarium schoon. Bij het schoonmaken van de binnenkant van de ramen gebruik je een algenschrapperalgenmagneet of een spons. Heb je de binnenkant schoongemaakt? Wacht dan even tot het zweefvuil naar de bodem is gezonken. Dit vuil wordt door de pomp opgenomen. Maak het filter niet tegelijkertijd schoon met je aquarium. Doe dit een week later, zodat het zweefvuil eerst uit het water kan worden gefilterd.

Maak het grind van het aquarium schoon om afvalstoffen zoals voerresten, bladeren of uitwerpselen van vissen te verwijderen, deze kunnen namelijk de waterkwaliteit beïnvloeden. Voor het schoonmaken van grind kun je een aquariumstofzuiger gebruiken. Spoel het opgevangen grind uit en gooi het vervolgens terug in het aquarium. Is het grind in je aquarium erg vuil? Dan kun je er na het zuigen voor kiezen om wat nieuw grind eroverheen te doen. Fatsoeneer je aquariumplanten en plaats eventueel een aantal nieuwe planten. Het is belangrijk dat er voldoende planten staan, ze zorgen namelijk dat schadelijke stoffen uit het water worden gefilterd. Ververs ook regelmatig het water in je aquarium. Gebruik waterverbeteraars en plantenvoeding om de stabiliteit van het water optimaal te houden.

Accessoires

Om je aquarium nog mooier te maken, zijn er heel wat mogelijkheden op het gebied van decoratie. Houd altijd rekening met de grootte van het aquarium voordat je de decoraties koopt. Als de tank te klein is hoef je niet veel ornamenten en planten te plaatsen. Er moet nog voldoende zwemruimte zijn voor de vissen.  In verschillende speciaalzaken kun je terecht voor verschillende soorten aquarium decoratie, waarmee je jouw aquarium helemaal naar wens kunt indelen. Zo kun je bijvoorbeeld aquarium posters aanschaffen voor op de achterwand van her aquarium. Zorg ervoor dat deze posters niet schadelijk zijn voor het water, de planten of vissen. Zo zie je dus dat er verschillende mogelijkheden zijn om je aquarium te versieren. Maak gebruik van stenen, plantjes en veel meer. Deze ornamenten moeten niet alleen leuk zijn, maar moeten ook veilig zijn voor je vissen. Het is dus aan te raden jouw ornamenten te kopen bij winkels die speciaal hiervoor geschikt zijn. Op die manier kunnen zowel jij als je vissen genieten van het aquarium.