Een aquarium achtergrond is bij veel aquariums van toepassing. Zonder achtergrond oogt het vaak niet en dat is natuurlijk het laatste wat je met de aquarium wilt. Er zijn diverse mogelijkheden om een achtergrond op te zetten.

Namelijk zelf een aquarium achtergrond opzetten, een poster aan de achterkant of een kant-en-klare achtergrond komen. Alles is natuurlijk mogelijk, afhankelijk van jouw wensen.

Ook is het mogelijk zowel een achterwand buiten het aquarium te zetten als in het aquarium, waarvan wij de voordelen per mogelijkheid zullen uitlichten.

Voordelen van een achterwand in het aquarium

In het aquarium ziet de achterwand er veel natuurlijker uit, het geeft een beter effect af en geeft je aquarium ook meer diepte. Daarnaast houden vissen hier ook meer van, omdat ze soms kunnen schuilen hier.

Voordelen van een achterwand los buiten het aquarium

Het spreekt voor zich dat dit goedkoper is dan een aquarium in het water. Daarnaast vergt het niks geen onderhoud, omdat het niet in het water is wordt het ook niet vies. Ook neemt het geen ruimte van je aquarium in waardoor er meer ruimte is hierin. Ten slotte is het eenvoudig te vervangen in vergelijking met een achterwand in het aquarium zelf, wat natuurlijk altijd handig.

Het beste is om beide opties te vergelijken. De eerste keuze geeft een beter beeld van het aquarium, de tweede optie is een beter budget alternatief omdat je minder onderhoud en geld hieraan kwijt bent.

Het belang van kleur

Een veel gemaakte fout door aquarium houders is dat zij een verkeerde kleur achtergrond nemen. Je wilt natuurlijk optimaal genieten van de zwemmende visjes, prachtige aquariumplanten en andere decoratie wat je hebt staan. Een verkeerde kleur geeft een raar beeld aan je aquarium wat erg zonde is. Het belang van de kleur van de achtergrond is dus erg groot. De rest van je aquarium moet er natuurlijk goed bij ogen. Kijk naar andere voorbeelden van aquariums wat zij hebben, hier kun je vaak goed van leren wat goed kan staan in jouw situatie.

Aquarium achtergrond poster

aquarium poster achtergrond voorbeeldEen poster is een goede manier welke ook erg goedkoop is om je aquarium te voorzien van een achtergrond. Bekijk hier de aanbieders waar je een poster voor een aquarium achtergrond kunt vinden. Dit is de makkelijkste optie om je aquarium te voorzien van een achterwand.

Zelf aquarium achtergrond maken? Tips en advies

Heb je tijd over en is het echt je hobby? Dan is het zelf maken van een achtergrond voor je eigen aquarium natuurlijk een echte uitdaging. Net als bijvoorbeeld zelf een aquarium bouwen. Het zorgt dat je achtergrond helemaal kunt aanpassen naar jouw wensen wat toch wel erg leuk is. Wij geven hier een paar tips waar je op moet letten:

  • Bedenk goed wat voor kleur je wilt, de achterwand bepaald namelijk het zicht op de voorgrond. Kijk dat je het niet te licht of te donker maakt.
  • Zorg dat er geen gaatjes in de achterwand zijn, dit kan zorgen voor algengroei.
  • Kijk voor de juiste materialen voor het maken van een aquarium wandachtergrond. Het wordt vaak afgewerkt met hars, tegen bescherming van het water.
  • Kijk voor inspiratie altijd naar andere achtergronden en zie wat je hiervan kunt leren.

Aquarium achtergrond kopen

Liever direct een kant-en-klare achtergrond kopen? Dat kan natuurlijk en is vaak een erg goede oplossing. Bij de volgende aanbieders kun je terecht voor een aquarium achtergrond.