Voorbeeld van een bodemreinigerHet onderhoud van een aquarium is erg belangrijk. Een aquarium dat enorm vies is ziet er niet alleen smerig en onverzorgd uit, het is ook nog eens slecht voor de aquariumvissen. Het is daarom van belang om de bak regelmatig schoon te maken. Het glas van het aquarium is meestal vrij eenvoudig schoon te maken. In de meeste gevallen zijn dit vaak de algen die op het glas zitten. De bodem reinigen gaat vaak wat lastiger. Dit komt doordat vervuilingen gemengd kunnen zijn met je aquarium bodem. Een bodemreiniger voor het aquarium biedt hier de oplossing voor. In dit artikel lees je alles voer het reinigen van de bodem met een speciale reiniger.

Bodemreiniger kopen

Bij de volgende aanbieders kun jij eenvoudig en voordelig een bodemreiniger kopen. Wij hebben er een vergelijking gemaakt zodat jij snel een voordelige en gepaste reiniger bestellen kunt!

[table id=19 /]

Hoe werkt een aquarium bodemreiniger?

Een bodemreiniger is eigenlijk een soort stofzuiger, maar een die zo gemaakt is dat hij geschikt is voor het aquarium. Als je er een gaat kopen moet je er opletten dat hij de juiste lengte voor het aquarium heeft. Het is beter om bij een groot aquarium een lange stang te hebben zodat je niet met je handen de bak in hoeft. Met de bodemreiniger ga je over de bodem van je aquarium heen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij planten of zelfs vissen mee naar binnen zuigt. Er zit namelijk een speciaal filter op die dit weet te voorkomen. Het monteren van dit filter is heel eenvoudig. Aan de reiniger zit een slang, dit uiteinde van de slang plaats je boven een emmer. Zo valt alles wat je opzuigt in de emmer. Je steekt de reiniger in het grind en de zuiger begint te zuigen. De grind valt door het gewicht van zelf weer naar beneden. Het is belangrijk om stap voor stap iedere plek in het aquarium na te lopen.
Ook hoeken en andere plekken zijn vrij eenvoudig te bereiken met een bodemreiniger hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.

Er zijn vele verschillende soorten reinigers, maar in principe werken ze allemaal op dezelfde manier.
Een video van een bekende webwinkel Zooplus legt uit hoe een bodemreiniger te werk gaat. De video kan hier bekeken worden:

Heb jij nog vragen over de aanschaf of het gebruik van een bodemreiniger? Laat dan een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen.