Hout voor het aquarium behoort tot een van de meest populaire accessoires voor een aquarium. Het geeft een mooi natuurlijk effect aan het aquarium mee. De decoreren van een aquarium is natuurlijk erg leuk werk als aquarium liefhebber en hout kan daarbij goed helpen. Net zoals stenen voor een aquarium of ornamenten voor een aquarium. Hoe beter jouw aquarium eruit ziet, hoe meer voldoening jij hier natuurlijk uithaalt.

[table id=29 /]

Verschillende soorten aquarium hout

Tegenwoordig is het aanbod van aquarium hout erg groot. Je vindt vele aanbieders die meerdere soorten stukken hout aanbieden die je kunt plaatsen in je aquarium. Het is altijd goed om eerst te kijken naar je aquarium om te zien wat je precies wilt. Er moet ten eerste wel ruimte zijn in het aquarium om één of meerdere objecten aquariumhout te plaatsen.  Doordat het aanbod tegenwoordig zo groot is heb je een leuke keuze om te maken vaak. Je kunt kiezen uit grotere objecten van hout, maar ook verschillende kleine stukken bijvoorbeeld. Voor de vissen is het hout erg leuk. Zij kunnen hier vaak beschutting zoeken of tussendoor zwemmen wat een mooi beeld geeft.

Er zijn zelfs diverse vissoorten die het hout nodig hebben. Andere vissen leggen zelf weer graag hun eieren op het hout, het kan dus zeker een belangrijke rol spelen in het aquarium, afhankelijk van de vissoort.

Ten slotte geeft het natuurlijk een schitterend beeld, alleen groen oogt vaak saai. De combinatie van de kleuren van hout, de vissen en de verschillende aquariumplanten maakt het speciaal.

 

 

Er zijn sommige vissen die het hout nodig hebben in het aquarium, denk hierbij aan de Ancistrus familie om hun cellulose behoefte te dekken, maar er zijn ook vissen die vaak een mooi stuk hout gebruiken als afzetplaats voor hun eieren.

De soorten kienhout worden regelmatig als pronkstukken gebruikt in het aquarium. Het contrast tussen het bruine hout en de groene planten geeft een natuurlijke indruk. Ook kunnen er bepaalde planten op hout groeien, zoals java-varen, mos of diverse anubia soorten