aquarium kitEen gaatje, barst of andere beschadiging in uw aquarium is erg vervelend. Vaak is dit op te lossen met kit, maar niet de normale kit die u ook voor de badkamer gebruikt. Wat u hiervoor kunt gebruiken is speciala aquarium kit, oftewel aquariumsiliconenkit dit is ideaal om een gat te dichten in de bak.

Aquarium siliconen kit kopen

Er zijn een aantal webwinkels waar je deze siliconen kit kopen kunt. Deze kit koop je al vanaf enkele euro’s. Klik op een van de aanbieders om het direct te bestellen.

Waarom speciale kit?

Als u nog een pakje kit thuis heeft liggen kunt u zich afvragen waarom u dat niet gewoon op het aquarium smeren kunt. Nou dat is heel simpel, deze kit kan schadelijk zijn voor de vissen. Sommige vissoorten sabbelen overal op, dus ook op de kit die u aangebracht heeft aan het glas. De speciale kit is zo ontwikkeld dat het niet schadelijk is voor de visjes. Ook al is de barst of het gaatje buiten de bak wordt er nog steeds aangeraden om deze speciale variant te gebruiken. U wilt namelijk alles voorkomen om de vissen mogelijk te vergiftigen. Voor het geld hoef je het zeker ook niet te lagen liggen, want een busje kit kost slechts enkele euro’s. Het leven van uw vis is wel meer waard dan dat.

Het aanbrengen van de kit

Het aanbrengen van de kit is nog een vak apart. Er zijn namelijk twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Het belangrijkste is wel dat het gaatje of de barst gedicht wordt. Dat is ook de reden waarvoor u de kit nodig heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat het zorgvuldig wordt aangebracht. Het zou erg zonde zijn van de aquaria als de kit vlekken veroorzaakt of niet mooi afgewerkt is. Een dikke klodder kit kan afleiden van de mooie bak. Het is dus belangrijk dat u dit zorgvuldig doet. Als u dit niet zeker weet kunt u beter een expert inschakelen die dit voor u kan doen.