Aquarium stenen

Opzoek naar aquarium stenen? Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste aquarium stenen.

[toc]

Een aquarium is een plastieken/ glazen bak met daarin water waarin je vissen en onderwater flora en fauna kunt plaatsen. Veel aquariumbezitters vinden het mooi om stenen en andere decoraties in hun aquarium te hebben. Het is een prachtig decoratiemateriaal en vissen vinden het fijn om er onder/achter te schuilen of om er door te zwemmen. Ook is het op die manier aantrekkelijker om naar te kijken.  Sommige mensen houden van vissen als huisdieren en weer anderen vinden het leuk als hobby. Aquarium stenen komen in verschillende kleuren en grootten. Ook zijn er stenen die zelfs onderwater licht geven. Ben je dus opzoek naar stenen voor je aquarium? Deze koopgids zet hieronder de beste soorten aquarium stenen, waardoor jouw aquarium een echte blikvanger wordt.

Beste Aquarium accessoires

Waarom zou je kiezen voor aquarium accessoires?

 

(Toekomst TablePress)

Voordeel 1

Je kan creatief zijn met de stenen

Voordeel 4

Stenen komen in diverse kleuren

Voordeel 2

Zijn veilig voor de vissen

Voordeel 3

Maakt je aquarium mooier.

Nu we de redenen voor het kopen van aquarium stenen hebben toegelicht, gaan we door naar de top producten van dit moment. Lees ze zorgvuldig door voordat je besluit er een aan te schaffen.

Mironekuton stenen – aquarium mineralen

Aquarium stenen kun je plaatsen in je aquarium om het zo aantrekkelijker te maken. Ook vinden vissen het leuk om erachter te schuilen of tussen de stenen te zwemmen. Mironekuton is een origineel Japans en 100% natuurlijke mineraalsteen zonder andere toevoegingen. Vanwege de positieve eigenschappen is het erg populair bij Japanse garnalenkwekers en aquascapers. Mironekuton wordt gebruikt als mineraal additief en waterbehandelingsmiddel. Op die manier bevordert het vanaf het begin, de ontwikkeling van de belangrijke micro-organismen in je filter en de bodem. Mironekuton heeft ook een pH-stabiliserend effect en voorkomt zo gevaarlijke pH-dalingen. Het ondersteunt de totale hardheid, verbetert de waterkwaliteit, ionenuitwisselingsvermogen, plantengroei en -worteling. Ook zorgt het voor fotosynthese en afgifte van zuurstof. Het absorbeert verontreinigende stoffen, zorgt voor kristalhelder water en verwijdert onaangename geuren. Ideaal te gebruiken in combinatie met pH-verlagende bodemgrond.

Deze stenen kun je herkennen aan hun grijze en witte kleur. Het staat mooi in elke aquarium en is ook geschikt voor de vissen vanwege zijn pH- stabiliserend effect. Het zorgt ook ervoor dat het water in de aquarium schoon blijft en dat je geen last hebt van vervelende geuren. Sommige stenen bevatten kalk dat langzaam oplost in het water. Hierdoor veranderen je waterwaarden tot ongewenst niveau. Om er zeker van te zijn dat jouw stenen geschikt zijn voor het aquarium, kan je ze kopen in de aquarium speciaalzaak. Als je niet zeker bent of een steen kalk gaat afgeven kan je dit zelf testen. Neem wat azijn of citroensap en doe enkele druppels op de  steen. Na enkele minuten als er bellen verschijnen betekent dat, dat de steen kalk afgeeft en  dus niet geschikt is voor je aquarium.

Specificaties

Aquarium stenen
Grijze kleur

Voordelen
+ pH stabiliserend effect

Nadelen
Geen

Leuke Pebbles aquarium stenen Glow in the dark

Met deze lichtgevende stenen leuk je je terras, je planten- en bloembakken en ook je aquarium op een originele manier op. De stenen geven gedurende ongeveer tien tot twaalf uur licht, nadat ze ongeveer tien tot twintig minuten in het zonlicht gelegen hebben. De stenen zijn prachtig ter decoratie en zijn ook waterbestendig. Ze worden per stuk van 50 sets geleverd. Deze pebbles komen in verschillende kleuren, waardoor het je aquarium in het donker opfleurt met verschillende  kleuren licht.

Stenen en pebbles kun je plaatsen in je aquarium om het op die manier een leuke look te geven. Ook vinden vissen het fijn om te zwemmen tussen de stenen of erachter te schuilen. Er zijn verschillende soorten stenen en pebbles die je kunt plaatsen in je aquarium. Deze lichtgevende pebbles staan niet alleen leuk, maar fleuren je aquarium ook op in het donker. Het is belangrijk om wel de juiste stenen in je aquarium te plaatsen. Verstandig is het om liever geen kalkstenen te plaatsen. Deze kunnen het water namelijk vervuilen. Als je zeker ervan wilt zijn dat je de juiste stenen in je aquarium plaatst kun je deze kopen bij speciale aquariumzaken. Vissen zijn leuke om te hebben als huisdier. Andere mensen hebben het echter als hobby en hebben grote aquariums. Je wilt je aquarium niet leeg eruit laten zien. Daarom hebben speciaalzaken hiervoor verschillende accessoires. Niet alleen stenen kun je plaatsen, maar ook plantjes, bootjes en zelfs  plastieke koraalriffen. Je beschikt dus over verschillende mogelijkheden om jouw tank op te fleuren.

Specificaties

Set van 50 stuks
Glow in the dark

Voordelen
+ Waterbestendig
+ Tien tot twaalf uur licht

Nadelen
Geen

Glow In the Dark Decoratie Steentjes

Of je nu kiest voor een fotoachterwand, grind, rotsen of houten elementen: je kunt je eigen leuke onderwaterwereld maken in je aquarium. Een aquarium versieren is zonder twijfel een zeer leuke gebeurtenis voor liefhebbers van het kweken van vissen.  Tegenwoordig heb je daarvoor verschillende mogelijkheden, van klassieke grotten, stronken of stenen tot  aparte decoratie stukken, zoals scheepswrakken en zelfs cartoon-figuurtjes. Voordat je je aquarium versierd met verschillende decoratie stukken moet het op zijn vaste plaats staan en moet de binnenkant schoon en droog zijn. Zet eerst zware elementen (bijvoorbeeld rotsen, hout, stenen) in het aquarium, vul grind bij en breng tenslotte de fotoachterwand aan en daarna de resterende kleine accessoires. Belangrijk is om de zware elementen niet te dicht bij het glas te plaatsen. Als je de elementen hebt geplaats in je tank kun je nagaan of ze het water niet vervuilen. Daarom is het handig om dit soort accessoires te kopen bij speciale zaken die hiervoor bestemd zijn.

Met deze lichtgevende stenen leuk je je terras, je aquarium of je planten- en bloembakken op een originele manier op. De stenen geven gedurende ongeveer tien tot twaalf uur licht, nadat ze ongeveer tien tot twintig minuten in het zonlicht gelegen hebben. De stenen zijn prachtig ter decoratie en zijn waterbestendig. Ze worden per set van 100 stuks geleverd in de kleur groen. Niet alleen leuk voor in je aquarium, maar ook in je tuin langs het looppad of tussen de kiezelstenen. Een aquriumontwerp moet niet alleen leuk zijn om naar te kijken, maar het moet ook comfortabel zijn voor de vissen.

Specificaties

Aantal Stuks: 100
Materiaal: Polystyreenhars
Kleur: Groen

Voordelen
+ Waterbestendig
+ Multifunctioneel

Nadelen
Geen

Maple Leaf Rock – aquarium steen

Een aquarium versieren is zonder twijfel een zeer belangrijke gebeurtenis voor liefhebbers van het kweken van (sier)vissen. Zo een hobby kan iemand echt bezighouden en je kunt er zelfs kinderen bij betrekken. Een prachtig ingericht aquarium zal het interieur van de kamer versieren. En hoe leuk om naar de vissen te kijken die comfortabel in hun nieuwe plek rondzwemmen. Een aquarium versieren wordt ook wel aquascaping genoemd. Zelf aquascaping begint bij het kiezen van de stijl van het aquariumontwerp. Er zijn er veel van, waarvan sommige alleen beschikbaar zijn voor professionals, maar een aantal van hen kunnen gemakkelijk worden aanbevolen aan beginners. Het is ook belangrijk om te weten hoe verschillende soorten vissen opschieten met elkaar, hoe groot ze zijn en hoeveel je van hen kunt plaatsen. Ook de manier van leven verschilt onderling. Dit is wat lastiger bij grotere vissen dan bij kleine vissen. Dit is zeer belangrijk als je gaat beginnen met een  aquarium. Om er zeker van te zijn dat jouw stenen geschikt zijn voor het aquarium, kan je ze kopen in de aquarium speciaalzaak.

Je kunt je aquarium versieren met leuke boompjes, plantjes, koraalriffen en stenen en pebbles. Hou je echter hier niet van of wil je wat grotere elelementen in je aqurium? Dan kun je grote stukken steen erin plaatsen. Een daarvan is de Maple Leaf Rock. De Maple Leaf Rock is een zeer karaktervolle steensoort die veel wordt gebruikt bij het aquascapen. De steen is rood/oranje van kleur en is opgebouwd uit meerdere laagjes. Verkrijgbaar in stukken van +- 1,5 tot 2,5 kilo.

Specificaties

Steen ornament

Voordelen
+ Steen opgebouwd in verschillende lagen
+ Verkrijgbaar in verschillende grootte’s

Nadelen
Geen

Aqua-Della Aquarium Glamour Steen

De stenen van Glamour Stone hebben een kunstmatig omhulsel en mogen daarom alleen worden gespoeld met koud water. Het grind hoef je niet te wassen met warm water en het moet de temperatuur hebben van het aquariumwater. De aqua-della glamour steen is pH-neutraal en heeft een omhulsel gemaakt van een speciale hars. Ook  geeft het geen stoffen af in het water en is het gegarandeerd niet giftig. Het grind voldoet aan de eisen van DIN EN 71 en kan daarom als niet-toxisch worden beschouwd. Deze trendy glamour stones maken het mogelijk om de juiste kleur bij jouw aquarium te laten passen. Of je graag natuurlijke kleuren wilt of toch wat vrolijkere kleuren alles is mogelijk met Aqua D’ella Glamour Stones. Deze stenen zijn te verkrijgen in meerdere kleuren waaronder antiek goud,  smaragd groen en indian blauw.

Het hebben van een aquarium in  huis is een ontspannend traktatie, of het nou je huisdier is of een hobby. Kijken naar de verschillende gekleurde vissen geeft een leuk gevoel die je niet zou krijgen van een aquarium desktop screensaver. Ook geeft het jou een tevreden gevoel als je weet dat je het zelf hebt gedecoreerd. Aquarium stenen kun je plaatsen in je aquarium om het zo aantrekkelijker te maken. Ook vinden vissen het leuk om erachter te schuilen of tussen de stenen te zwemmen. Met de juiste decoratie kan je je aquarium een persoonlijk accent geven. Nadat je de bodem van je aquarium hebt bedekt, kan je het dan verder versieren met bijvoorbeeld (kunst)planten, aquariumornamenten of natuurlijke materialen als hout en stenen.

Specificaties

Steen ornament
Kleur: paars

Voordelen
+ Steen verkrijgbaar in meerdere kleuren
+ Niet toxisch

Nadelen
Geen

Meer informatie over

Het hebben van een aquarium in  huis is een leuke attractie. Je kunt genieten van de verschillende gekleurede vissen en de decoratie. Mensen hebben vissen, omdat ze het leuk vinden als huisdier. Anderen kweken (sier)vissen als een hobby. Het maakt niet uit wat jouw doel is om vissen te kweken, het leuke ervan is je aquarium of tank versieren. Je kunt bij speciale zaken verschillende elementen kopen om je tank hierdoor op te fleuren. Maar hoe versier je een aquarium nou?

Aquarium inrichten

Een aquarium kun je versieren door plantjes, stenen en andere leuke elementen erin te doen. Je kunt zelfs een thema inrichtin in je aquarium. Denk maar aan de film Finding Nemo. Je kunt je aquarium volgens deze film inrichten. Een ander ontwerp idee kan zijn: een gezonken schat  met een kist met gouden munten. Kijk ook eens naar beroemde bezienswaardigheden als mogelijke thema’s. Op deze manier wordt je aquarium levendiger en leuk.

Sommige mensen installeren zelfs een achtergrond in hun tank of aquarium. Je kunt gebruik maken van verschillende beelden, zoals oceaanbodem, rivierbedding, rotsen of de leuke aquarium scenes die je vindt op het internet. Voor een kleine aquarium is dit een goede manier van decoreren. Sommige aquarium liefhebbers zijn zelfs van mening dat een achtergrond het beeld van de vissen stimuleert.

Voeg grind, keien, rotsen en stenen toe. Multi-gekleurde grind, keien rotsen en stenen zijn verkrijgbaar in dierenwinkels en aquarium winkels. Ze dienen niet alleen als decoratie maar houden ook je aquarium schoon. Hiervoor  kun je gebruik maken van de kleuren die overeenkomen met je thema. Deze komen in verschillende maten en vormen. Vissen hebben de neiging om te spelen met deze items.

Plaats enkele zoetwater planten. Plaats meer aqua planten in de tank om schoonheid toe te voegen . Vissen kunnen knabbelenaan levende planten en zwemmen  tussen hen. Aqua planten zijn verkrijgbaar bij aquarium winkels en online. Plastic planten zijn ook geschikt.

Versier ook  met verschillende thema-accessoires en ornamenten. Vissen zwemmen graag in, boven, onder en rond aquarium accessoires. Ook kun je ornamenten plaatsen zoals: bruggen, kastelen, scheepswrakken, grotten, koralen, schelpen en zelfs stukken hout.

Houd altijd rekening met de grootte van het aquarium voordat je de decoraties koopt. Als de tank te klein is hoef je niet veel ornamenten en planten te plaatsen. Er moet nog voldoende zwemruimte zijn voor de vissen. Aquarium versieren is leuk om te doen. Er zijn zoveel mogelijkheden waarvan zowel jij als u je vissen kunnen genieten. Vergeet niet om te versieren met voorwerpen die veilig zijn voor de vissen. Met een beetje creativiteit, kun je een saaie aquarium  omzetten in een leuke visuele traktatie.

Zo zie je dus dat er verschillende mogelijkheden zijn om je aquarium te versieren. Maak gebruik van stenen, plantjes en veel meer. Deze ornamenten moeten niet alleen leuk zijn, maar moeten ook veilig zijn voor je vissen. Het is dus aan te raden jouw ornamenten te kopen bij winkels die speciaal hiervoor geschikt zijn. Op die manier kunnen zowel jij als je vissen genieten van het aquarium.