Stofzuiger voor het aquariumOm de bodem van je aquarium te reinigen kun je een aquarium stofzuiger gebruiken. Een aquarium stofzuiger is een bodemreiniger die geschikt is om het aquarium schoon te maken. Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het gebruik en de aanschaf van de stofzuiger. Wat dat precies is lees je in dit artikel!

Een aquarium stofzuiger kopen

Als je een aquarium stofzuiger kopen gaat is het belangrijk om er een te kopen die bij jouw aquarium past. Hoe lang de stofzuiger moet zijn hangt van de grootte van je aquarium af. Als je een klein aquarium hebt heb je maar een kleine bodemreiniger nodig. Eigenlijk van zelf sprekend, maar je moet het net weten. Je kunt een stofzuiger kopen bij de volgende punten:

[table id=19 /]

Hoe werkt de stofzuiger?

De stofzuiger is een elektrisch apparaatje wat er voor zorgt dat je vuil uit het aquarium verwijderen kunt. Vaak werken ze op batterijtjes waardoor je geen last hebt van een snoer. Er zit een speciaal filter op zodat je vissen en planten niet naar binnen zuigt. Ook het grind uit je aquaria zal niet worden opgezogen. Door het gewicht van het grind wordt het eerst opgetild waardoor al het vuil er tussen weg wordt gezogen en vervolgens valt het grind weer neer door de zwaarte kracht. Met de stofzuiger ga je over de bodem van het aquarium heen. Het is belangrijk om iedere plek even aan te pakken. Zelfs de plekken in de hoek of de plekken tussen de stenen mag je niet overslaan.

Door dit regelmatig schoon te maken is de leef omgeving voor de vissen stukken beter. Dit zorgt er voor dat er mogelijk minder snel ziektes uit breken. Ook ziet een schoon aquarium er gewoon een stuk beter uit. Onderstaande video laat zien hoe het aquarium stofzuigen te werk gaat.

Heb jij nog vragen over het gebruik van de stofzuiger voor het aquarium? Laat gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen.