Aquarium verkopenAls je toe bent aan een groter aquarium kun je er voor kiezen om je oude aquarium te verkopen. Ook als je je aquarium zat bent en stopt met de hobby is een optie om hem te verkopen. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips die je kunt inzetten om je aquarium voor een goede prijs te verkopen.

De plek om je aquarium te verkopen

Er zijn veel websites waar je tweedehands spullen kunt verkopen. De meeste mensen verkopen hun tweedehands spullen op Marktplaats.nl. Maar is dit wel de beste plek om je aquarium aan te bieden? Het grote voordeel aan marktplaats is dat het enorm veel bezoekers krijgt, maar een groot gedeelte hier van zijn ook koopjes jagers. Mensen die voor een appel en een ei op de eerste rij willen zitten. Jouw aquarium is meer waard dan dat, dus laat je niet verleiden door snel geld en heb geduld. Wij raden aan om je aquarium op zoveel mogelijk plekken te koop aanbied en wacht op een hobbyist die een goed bod plaatst. Overige plekken waar je je aquarium te koop kunt aanbieden zijn:

Maak goede foto’s

Om een goed bod op je aquarium te krijgen is het van belang dat de eventuele kopers goed kunnen zien hoe mooi je aquarium er nog uitziet. Maak goede foto’s zodat de potentiele kopers een goede indruk er van kunnen krijgen. Houd rekening met de juiste camera positie, de juiste belichting en een kale achtergrond zodat er geen afleiding is. Het is verstandig om zowel foto’s van de gevulde aquarium te maken als van de lege aquarium. Op deze manier geef je de kopers een idee en inspiratie hoe hun de bak zelf kunnen gaan inrichten.

Een goede advertentie kan zich onderscheiden door het plaatsen van de juiste foto’s. Jouw advertentie moet echt tussen het aanbod van aquariums uitspringen.

Een goede advertentie tekst

Wat minstens net zo belangrijk als een goede foto is, is de juiste advertentie tekst. De foto’s kunnen nog zo mooi zijn, als er geen duidelijke omschrijving bij staat haal je nog niemand over de streep om contact met je op te nemen. Om te beginnen is het plaatsen van een aantrekkelijke titel belangrijk. Plaats in de titel het soort aquarium de afmetingen en zet er bij in wat voor een staat het aquarium momenteel is.

Bij de advertentie zelf plaats je een duidelijke omschrijving denk hierbij aan de volgende punten:

  • De reden waarom je de bak verkoopt
  • Hoe oud is de bak?
  • Waar heb je hem des tijds gekocht?
  • Wat heb je er allemaal in gehad?
  • Welke accessoires worden er bij verkocht?
  • Waar kan de bak opgehaald worden?

Door deze punten in je advertentie tekst op te nemen kom je stukken betrouwbaarder over en kunnen de eventuele kopers een beter beeld krijgen of de bak interessant is voor hun doeleinde. Het maakt niet uit of je de advertentie nou op Facebook, een forum of op marktplaats plaats, de advertentietekst moet in orde zijn.

Vragen over je aquariumReageer op vragen

Het komt vaak voor dat er vragen worden gesteld, vervolgens zie je dat de verkopende partij hier niet eens op reageert. Je kunt je hierdoor afvragen of de verkoper wel serieus is en of hij wel echt van zijn bak af wilt. Wees niet zo’n verkoper en reageer op iedere vraag, hoe stom die vraag ook klinkt. Voor jou als ervaren aquarium houder is het misschien van zelf sprekend, maar er zijn lang niet zoveel mensen met de kennis en ervaring die jij hebt.

Laat je niet (te veel) afdingen

Als je tweede hands spullen gaat verkopen ga je te maken krijgen met handelaren die veel ervaring hebben in het opkopen van tweedehands spullen. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het af dingen op producten. Deze kopers zijn zo slim dat ze je altijd wel een paar euro weten los te praten. Bedenk je van te voren hoeveel je minimaal voor het aquarium wilt hebben en ga hier absoluut niet onder zitten. Als je vandaag de bak niet verkoopt, doe je het morgen wel. Met deze instelling zul jij de juiste prijs voor je bak krijgen.

Dit waren de tips om een tweedehands aquarium te verkopen. Heb jij nog een aantal tips? Laat het weten in de reacties.