Een must voor iedereen die een aquarium heeft is natuurlijk een aquarium vissen encyclopedie. In zo’n encyclopedie vind je alle aquarium vissoorten die er zijn en alle bijbehorende informatie die je over deze vissen moet weten. In dit artikel behandelen we een aantal encyclopedieën en hoe je deze kunt raadplegen.

Beschikbare encyclopedieën

Er zijn in de loop der tijd vele encyclopedieën geschreven en uitgekomen, natuurlijk is niet iedere encyclopedie zo goed als de ander. Daarom hebben wij een aantal aanraders voor jou opgezocht!

Tropische vissen encyclopedie

tropische vissen encyclopedieDeze encyclopedie is gespecialiseerd in tropische vissen. Het boek is in 1997 uitgekomen en is nu nog steeds een van de betere boeken op het gebied van tropische vissen. Het boek bestaat uit 255 pagina’s en is in het Nederlands geschreven. Het boek is aangevuld met waardevolle informatie en zeer mooie foto’s. Hierdoor krijg je direct een goed en levendig beeld bij de vissen. Kortom deze encyclopedie is een echte aanrader.Bestel bij Bol.com 

Encyclopedie van aquariumvissen

Encyclopedie van aquariumvissenDit boek bestaat uit 256 pagina’s die over aquariumvissen gaan. Het boek kan als naslagwerk gebruikt worden voor iedereen die interesse heeft in aquariumvissen. Ook dit boek is aangevuld met mooie plaatjes van de vissen. Op basis van de leefomgeving zijn de vissen onder gebracht. Deze kun je hier bestellen.

Waarom een vissen encyclopedie?

In overige artikelen van ons heb je al vaak genoeg gelezen dat het belangrijk is om de vissen te kunnen begrijpen. Als je de vissen begrijpt dan kun je ook een prettigere leefomgeving voor ze creëren. Als de vissen in een betere omgeving leven zullen ze zich ook fijner voelen en waarschijnlijk ook ouder worden. Als je een vis begrijpt is het ook leuker om er naar te kijken. Een buitenstaander zou naar een aquariumvis kijken en niet begrijpen waarom deze rond zwemt, het is niet heel gek dat een buitenstaander opmerkingen kan maken als: “vissen zwemmen de hele dag maar dom rondjes in een aquarium”. Als je weet waarom ze zwemmen dan is het ook leuker om er naar te kijken.

Ook als er ziektes uitbreken in het aquarium of als er andere problemen voorkomen in de bak is het verstandig om je encyclopedie er bij te pakken. Hierin staat zoveel beschreven over de vissen dat je er verstandig aan doet om deze raad te plegen.

Op het internet is er veel informatie te vinden over aquariums op websites zoals huisdierenwiki.nl. Maar soms heb je een vis of een specifieke vraag waar niks over op het internet te vinden is. Dan is het handig om een eigen encyclopedie te hebben, maar ook zonder vraagstukken is het altijd goed om je kennis te verbreden op dit gebied.