bandages voor het paardBandages zijn een hulpmiddel om de benen van het paard te beschermen. Maar net als bij de pees beschermers is het lang niet voor ieder paard geschikt. Pas als je paard het echt nodig heeft raden wij aan om bandages aan te schaffen en aan te brengen voor je paard. In dit artikel geven we je meer informatie over het gebruik van bandages.

Waarom bandages?

Het gebruik van een bandage heeft verschillende functies. Het kan extra steun geven aan het paard, dienen als beenbescherming of het kan als show item worden gedragen. De bandages zijn in allerlei verschillende kleuren beschikbaar waardoor je ze kunt matchen met je paarden deken bijvoorbeeld. Als je ze gaat kopen is het belangrijk om er op te letten dat je een paar koopt die niet te warm wordt tijdens het dragen.

Bij het bevestigen moet er gelet worden op hoe strak hij zit. Het is namelijk belangrijk dat hij niet te strak zit, een bandage die strak zit kan de spieren knellen waardoor er een slechte doorbloeding is. Ook mogen ze niet te los zitten, als ze te los zitten kunnen ze tijdens het rijden los raken en dat is iets wat je wilt voorkomen. Je kunt extra riempjes met klittenband gebruiken om te zorgen dat ze goed en stevig vast zitten.

Verschillende soorten

Voor de show zien we het vaakst fleecebandages of van katoen. Ook kun je ze kopen van een bepaald materiaalsoort dat voor een verkoeling zorgt op de benen van je paard. Als je paard een wond of een kneuzing heeft kun je de zelfklevende bandages gebruiken. Tot slot zijn er nog vele verschillende kleuren en merken beschikbaar. Deze laatste verschillen zijn een kwestie van smaak, ga je liever voor een die opvalt of voor een klassieke witte bandage?

Online kopen

Je kunt ze gemakkelijk en snel online bestellen bij de bekende paarden webwinkels. Hier ben jij voordelig uit en weet je zeker dat je kwaliteit koopt. Neem eens een kijkje bij: