Er wordt vaak gezegd, de hond is de beste vriend van de mens en dat is niet zo gek een hond blijft je altijd trouw. Voor je trouwe viervoeter heb je natuurlijk veel over. Zo ook voor de verzorging van je hond. Met alleen goede voeding red je het niet, ook de vacht heeft verzorging nodig.

Voeding voor je hond

Net als bij de mens is voeding voor je hond ook erg belangrijk. Iedereen geeft zijn of haar hond wel eens stiekem een plakje worst en dat kan ook zeker niet kwaad, maar te veel ongezond voedsel kan de hond dik en ongezond maken en kan zorgen voor een doffe, ongezonde vacht. Belangrijk is dus dat de hond niet alleen lekker, maar ook voedzaam voedsel krijgt om je trouwe vriend gezond en energiek te houden. Zo zijn er ook speciale voedingssupplementen voor je hond om de vacht gezond te houden.

Verzorging van de vacht

Een goede verzorging van de vacht is heel belangrijk. Wanneer je jouw hond uitlaat, neemt het beestje ongemerkt allemaal viezigheid en ongedierte mee in zijn vacht naar binnen. Door regelmatig de hond te wassen met een shampoo voor honden, zorg je ervoor dat je ongedierte, viezigheid en nare geurtjes uit de vacht haalt. Daarbij houdt het de vacht ook gezond en glanzend. Let wel op dat je hier niet shampoo gebruikt die wij mensen ook gebruiken, hier kunnen schadelijke stoffen in zitten die niet goed zijn voor de vacht van de hond. Ook ontvet een mensenshampoo meer dan een hondenshampoo, waardoor de hondenhuid geïrriteerd raakt.

Verzorging van de oren

Naast de neus, zijn de oren voor een hond erg belangrijk. Een hond hoort vijf keer beter dan de mens. Goede verzorging van de oren van de hond is daarom ook erg belangrijk om zijn gehoor intact te houden. Zo is aan te raden om de oren van de hond regelmatig te reinigen met een speciale oorreiniger voor honden. Hierdoor zorg je ervoor dat de oren van de hond schoon blijven en voorkom je oorontsteking en oormijt.