We weten allemaal waarom we vers voedsel zouden moeten eten, maar hoe zit het met onze honden? Menselijke voeding heeft een gezonde make-over ondergaan, maar veel van onze honden eten nog steeds knapperige brokjes vol ingrediënten die we niet kunnen uitspreken, risicovolle rage-diëten zoals rauw en verwerkt nat voedsel. Wat is genoeg om ons te overtuigen om de voeding van onze hond te heroverwegen en de overstap te maken? Naast ons basiskennis dat vers voedsel “beter” is dan bewerkte voedingsmiddelen, zijn hier enkele van de bewezen voordelen van een dieet voor vers hondenvoer.

Meer energie

Over verwerkte diëten (zoals brokjes, verpakt nat voer, gevriesdroogd) kunnen moeilijk zijn voor het spijsverteringssysteem van een hond om echt voedingsstoffen af ​​te breken en op te halen, wat betekent dat veel voedsel in het ene uiteinde en uit het andere gaat. Verse ingrediënten zijn beter verteerbaar, waardoor het lichaam van jouw hond meer energie kan opnemen uit het voer dat hij eet. Dit geeft jouw hond meer direct beschikbare energie om te gebruiken wanneer dat nodig is. Je zult een parmantere pup opmerken met meer uithoudingsvermogen voor langere wandelingen, trektochten en speeltijd in het park!

Helderdere & gezondere ogen

Vitamine A is overvloedig aanwezig in diëten voor verse honden en is gemakkelijk te gebruiken voor onze puppy’s. Hoe gek het ook klinkt, helderdere ogen zijn een algemeen gemeld voordeel van vers hondenvoer en spreken voor een betere gezondheid van de ogen onder het oppervlak. Vitamine A is overvloedig aanwezig in boerenkool, zoete aardappelen, wortelen en spinazie. Een goede vuistregel? Zoek naar kleurrijke groenten in een vers dieet om de rijkste vitamines te leveren!

Langere levensduur

Een gezond dieet begint met gezonde voeding, zoals hondenvoer eend. Wanneer honden niet langer het risico lopen op kanker, allergieën en de vele andere bedreigingen die verwerkte hondenvoerproducten met zich meebrengen , vertaalt een gezonder dieet zich in meer jaren samen. Net als menselijke diëten, weten we dat betere voeding de duidelijkste weg naar een langer leven is!

Kwaliteit van leven

Je geniet van je maaltijden, dus waarom zou je beste maatje dat niet doen? Heb je een chihuahua zorg dan voor de geschikte hondenvoer chihuahua. Van alle voordelen van vers hondenvoer, is misschien wel het grootste de vreugde die we voelen elke keer dat we echt voedsel in de boeg stoppen en zien hoe opgewonden ze het verslinden! Het voeden van degenen van wie je houdt, is een van de grootste verantwoordelijkheden die we krijgen, en er is geen beter gevoel dan onze honden te zien graven in iets waarvan we weten dat het gezond (en heerlijk) voor hen is!