Design aquariums zijn de mooiste aquariums. En zijn voor de echte liefhebber net een soort van kunststuk in huis. Het verschil in deze aquariums met andere is dat deze vaak erg mooi staan als decoratie in uw huis en een echte toevoeging zijn.

Design aquariums zijn er ook in groot en klein, voor iedereen wat wils. Bekende design aquarium merken zijn die van BiOrb en Fluval. De kosten van een design aquarium zijn uiteraard duurder, maar daar krijg je natuurlijk een modern design voor terug.

Steeds meer merken op de markt komen met een design aquarium. Afhankelijk van je wensen en behoeften kun je kiezen voor dit soort aquaria. Zo kun je de voordelen en nadelen tegen elkaar opwegen om te kijken of het voor jou voldoet.

Voordelen Nadelen
Modern design Kost een stuk meer
Sluit goed aan op de woonsituatie Soms wat meer onderhoud vereist

Meest bekende design aquarium merken

Er zijn diverse merken die design aquariums maken, wij lichten ze hieronder uit.

BiOrb

BiOrb is een voorbeeld van een bekend aquarium merk met prachtige designs. Zo hebben deze aquariums een erg uniek design, zijn ze heel helder, compact en zijn ze erg geschikt om in huis te zetten.

Juwel

Ook de juwel aquariums zijn specifiek voor iemand die veel geeft om design en het als decoratie in huis ziet. Een aquarium van dit merk geeft wat speciaals aan je huis.

Fluval

Fluval biedt ook diverse design aquariums aan in het assortiment, zowel kleine als grote. Diverse modellen zijn verkrijgbaar met een kast, maar ook een aantal kleinere aquariums behoort tot het assortiment van Fluval.

Waarom een design aquarium?

Een design aquarium is schitterend. Je kunt hiermee echt genieten van wat je in je aquarium hebt. Het glas is vaak enorm helder, je kunt er een leuk aantal vissen en planten in behouden en het ziet er erg leuk uit in je woonomgeving. Zo kun je deze design aquariums vaak kwijt op een kast, in een prachtige hoek in de woonkamer bijvoorbeeld of zelfs op het kantoor waar je werkt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden hiermee en één punt is zeker, het verbetert de sfeer!

Kosten design aquarium

Dit type aquariums kost ook meer. Het materiaal, het glas, de look- en feel zorgen dat het duurder is dan een standaard aquarium. De goedkoopste design aquariums beginnen rond de €100,- maar ook zijn er mogelijkheden tot enkele honderden euro’s. Afhankelijk van de wensen van je aquarium.