Heeft je hond regelmatig last van tandsteen? Dat kan erg vervelend zijn voor hem. Het is namelijk een teken dat zijn bek niet goed schoon is en hij kan hier veel last van hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middeltjes die je kunnen helpen om snel het gebit van je hond schoon te maken zodat hij niet langer last heeft van tandsteen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale hondenspeeltjes of sprays voor zijn tanden die je hierbij kunnen helpen. Op deze manier kan jouw hond weer genieten van een schoon gebit en zal hij zich snel een stuk beter voelen. Lees snel verder om meer te leren over de verschillende mogelijkheden en hulpmiddelen tegen tandsteen.

Nooit meer tandsteen met California Pets drinkwater additief

Wanneer je drinkwater additief gebruikt voor je hond, zal hij geen last meer hebben van tandsteen. Dit is een vloeistof die je toevoegt aan het drinkwater van je hond waardoor het reinigend en verzorgend gaat werken wanneer hij drinkt. Het bestrijdt niet alleen de bacteriën in zijn bek, maar ook de bacteriën die in de drinkbak zitten. Het helpt daarnaast ook om een tandvleesontsteking of tandbederf te voorkomen. Verder zorgt het ervoor dat tandplak weer weggaat en dat tandsteen week wordt zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden.

Drinkwater additief uitgelegd

Dit product bestaat onder andere uit actief zuurstof. Het zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën niet kunnen overleven en zich dus ook niet kunnen vormen tot tandplak. Als er geen tandplak zit, dan kan er ook geen tandsteen ontstaan. Daarnaast bevat drinkwater additief ook water, tetranatrium EDTA en natrium bicarbonaat waardoor de zuurgraad in de holte gebalanceerd blijft.

Verzorg je hond met de Pet Tooth Stick

Een andere manier om de tandsteen bij je hond te verzorgen is door regelmatig zijn tanden te poetsen met de Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz. Hiermee kun je voedselresten gemakkelijk en snel weghalen. Bacteriën krijgen hierdoor niet de kans om zich te nestelen, en dus krijgen zij ook niet de kans om nare geurtjes te verspreiden. De adem van je hond blijft dus lekker fris ruiken en er kan geen tandsteen ontstaan.

Wat doet de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden verder nog

Veel honden krijgen na hun derde levensjaar last van gebitsproblemen zoals tandsteen of tandbederf. Ze hebben bijvoorbeeld last van tandplak dat zich verder ontwikkelt tot tandsteen. Wanneer de Pet Tooth Stick voor honden nat wordt, krijgt hij een absorberende kracht waardoor hij bijvoorbeeld tandplak en achtergebleven etensresten eenvoudig kan verwijderen.

Een gezond gebit met de Dental Chew Toy van Chewsi

Je kunt ook het gebit van je hond poetsen door hem simpelweg te laten spelen met een speeltje zoals de Dental Chew Toy. Je hond bijt op en speelt met het het speeltje terwijl de zachte noppen die aan de zijkant zitten alle voedselresten en tandplak verwijderen. Dit gebeurt allemaal uiteraard op een veilige manier die niet het tandglazuur aantast. Zo blijft het gebit van je hond helemaal schoon terwijl hij aan het spelen is.

Wat is de Dental Chew Toy precies

De Dental Chew Toy van Chewsi is een speeltje voor je hond waar hij op kan kauwen.Het is speciaal zo ontworpen dat het tegelijkertijd ook het gebit van je hond helemaal poetst. Er zit ook nog een opening in het midden van de Dental Chew Toy waar je speciale tandpasta voor honden in kan doen. Zo wordt het gebit nog beter gereinigd terwijl je hond aan het spelen is. Je kunt ook kiezen om in deze opening een hondensnoepje in te doen, zodat je hond nog meer gestimuleerd wordt om met de Dental Chew Toy te spelen.

Natural Tandspray van Dr. Brite

Een andere manier om van de tandsteen van je hond af te komen, is door gebruik te maken van de Natural Tandspray. Dr. Brite zorgt er altijd voor dat uitsluitend de beste ingrediënten in hun producten zitten. Zo is dit product geschikt voor honden, voor katten, en zelfs ook voor mensen.

Hoe gaat de Dr. Brite Natural Tandspray in zijn werk?

Er zitten drie hele belangrijke ingrediënten in de Natural Tandspray die de bek van je hond goed verzorgen. Zo zit er propolis in: een lijmachtige stof die al door de oude Grieken werd gebruikt en alle bacteriën en schimmels doodt. Een ander ingrediënt dat bacteriën doodt, is kokosolie. Verder zit er ook nog peterselie zaadolie in deze spray, dat ervoor zorgt dat de slechte adem van je hond verholpen wordt en de adem van je hond weer fris ruikt.

Verzorg je hond met de Tand- en Tandvleespen

Houd het gebit van je hond schoon door de Tand- en Tandvleespen te gebruiken. Hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk tandplak en tandsteen van je hond verwijderen. Zo voorkom je dat je trouwe viervoeter last krijgt van vervelende kwaaltjes zoals tandbederf of een tandvleesontsteking. Het is gemakkelijk in gebruik en je kunt het gebruiken bij zowel honden als katten. Daarnaast zit er in de spray uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, peterselie zaadolie, grapefruit zaadolie en propolis. Zo wordt je hond zijn gebit op een natuurlijke manier verzorgd. Door dit product regelmatig te gebruiken, verbetert de conditie van het tandvlees, blijven de tanden mooi wit en wordt de adem weer fris.

Verzorg de tanden van je hond met de Pet Dental Kit van OxyFresh

Tot slot kun je de Pet Dental Kit van OxyFresh gebruiken om ervoor te zorgen dat je hond geen last meer heeft van tandplak of tandsteen. Bij deze set krijg je drie items, namelijk een tandenspray, tandpasta en drie vingertandenborstels. Deze kun je gebruiken om de tanden van je hond goed schoon te maken. Hierdoor heeft hij de hele dag door een frisse adem en krijgt hij geen last van tandplak of tandsteen. De conditie van zijn tandvlees wordt daarnaast ook verbeterd wanneer je  regelmatig zijn tanden poetst. Naast je hond is deze Pet Dental Kit van OxyFresh ook geschikt om te gebruiken voor je kat. Het is heel gemakkelijk om mee te nemen wanneer je op vakantie gaat zodat je dan ook gewoon het gebit van je hond kunt verzorgen.