DiamantgoeramiEen mooie vis voor in een groot aquarium, dat is de Diamantgoerami. Doordat deze vis relatief groot wordt past het zeker niet in een klein aquarium. Maar als jij wel de ruimte er voor hebt is het een absolute aanrader. In dit artikel lees je meer over deze vis.

Algemene informatie Diamantgoerami

We beginnen weer met wat algemene informatie over deze vis.

Naam: Diamantgoerami
Naam uit de wetenschap: Trichogaster Leeri
Famili: Labyrintvissen
Herkomst: Azië
Lengte: Tot 12 centimeter, maar in het aquarium vaak iets kleiner.
Geslachtskenmerken: Het mannetje is vaak iets groter en dunner dan het vrouwtje.

Geschikt aquarium

Doordat de vis groter is dan de gemiddelde aquarium vis, heeft het ook een groter aquarium nodig. Er wordt aangeraden om minimaal een aquarium van 120m aan te schaffen voor deze vis. De inrichting voor deze vissen is perfect als er vele schuilmogelijkheden zijn met mooie drijfplanten. Als er niet genoeg schuilmogelijkheden zijn zou het mannetje het vrouwtje teveel opjagen. Een zogenaamde dekruit is ook van belang, de vis kan het anders niet overleven met het temperatuurverschil tussen het water en het oppervlakte.

De waterkwaliteit is als volgt:
Temperatuur: 24-28°C
Ph waarde: 7-7,5
GH waarde: 12-16
Door deze waardes aan te houden weet je zeker dat je vis een goed leven in je aquaria zou hebben.

Gedrag van de vis

De Diamantgoerami is een rustige en vreedzame vis. Deze vis gaat niet samen met drukke of agressieve vissen, zorg er dus voor dat je je aquarium alleen met rustige vissen laat bewonen. Als er wel drukke vissen in de bak zijn kun je merken dat de vis erg schuw wordt. Om de Diamantgoerami’s het prettigst te laten voelen kun je ze het beste in een koppel houden. Een vis waar deze vis goed mee samen zou kunnen leven is de corydoras of de tetrasoorten.

Als we kijken naar de voeding van de beestjes dan zijn het erg makkelijke vissen. Het zijn echte alleseters, hierbij is het wel belangrijk om voldoende afwisseling in de voeding aan te houden.

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter!