Dubbele longeerlijnEerder schreven wij al een artikel over het gebruik van een longeerlijn. Een andere manier van longeren is door gebruik te maken van een dubbele longeerlijn. Met een dubbele lijn kun je nog directer inzetten op het paard. Hiermee bevorder je de aanzet van je achterhand. In dit artikel zullen we je er meer informatie over geven.

Over de dubbele longeerlijn

De twee lijnen kunnen onderverdeeld worden als buitenteugel en binnen teugel. De buitenteugel wordt gebruikt om het tempo te controleren. Hiermee houdt je je paard op de volte. Ook is het geschikt om halve ophoudingen te geven en begrenst het de achterhand. De binnenste teugel wordt gebruikt om richting aan te geven aan het paard en zorgt voor de stelling van het longeren.

Het gebruik van twee teugels brengt ook een aantal voordelen met zich mee, we hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet.

  • Minder bewegingsvrijheid van het paard
  • Vergroting van de invloed voor de ruiter op stelling en buiging van het paard
  • Eenvoudiger wisselen van de hand
  • Het oefenen van zijgangen

Als je wilt beginnen met een dubbele teugel is het van belang dat je eerst het longeren met een enkele teugel onder de knie hebt. Het is ook aan te raden om als ruiter eerst te oefenen met een paard die hier al mee gewend is. Als het voor zowel de ruiter als het paard een nieuwe ervaring is, is het veel lastiger om het juist aan te leren. Geef je paard voldoende tijd om te wennen, verwacht niet dat het in een keer lukt.

Dubbele longeerlijn kopen

Er zijn verschillende webwinkels in Nederland gespecialiseerd in de verkoop van paardrij artikelen. Wij hebben een vergelijking gemaakt zodat jij eenvoudig dit product voor de beste prijs kopen kunt. Maak daarom gebruik van onderstaande vergelijkingstabel en bestel eenvoudig online.

Heb jij nog vragen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen!