DwarsbandsnoekjeEen mooie vis voor in het aquarium, dat is het dwarsbandsnoekje. De vissen zijn vrij gemakkelijk in het onderhoud, maar op latere leeftijd kunnen ze wat problemen veroorzaken op het gebied van agressiviteit.

Algemene informatie dwarsbandsnoekje

We beginnen zoals bij iedere vis weer met wat algemene kennis over het dier.

Naam: Dwarsbandsnoekje
Naam uit de wetenschap: Epiplatys dageti
Familie: Cyprinodontae
Herkomst: West-Afrika
Lengte: Maximaal 7 centimeter
Geslachtskenmerken: Vrouwtjes hebben meer kleur en zijn net iets groter. De keel van het mannetje is felrood.

Leefomgeving en karakter

Voor vissen is de leefomgeving erg belangrijk. Een klein aquarium is niet voldoende voor deze vis, houdt een minimale lengte van 80 centimeter aan. Deze vissen houden van vele aquariumplanten zowel normale planten als drijfplanten. Om de kleuren van de vissen beter naar voren te laten komen kan er gekozen worden voor een donkere bodem.

De vissen zwemmen in de bovenste waterlaag, het is daarom belangrijk om hier een stuk open te laten. De vissen hebben een rustig karakter en zullen ook goed met andere vissen kunnen opschieten. Als ze iets ouder zijn kunnen ze echter agressief worden, het is dus wel aan te raden om dit in de gaten te houden. De vissen houden van droogvoer en levendvoer, maar diepvriesvoer gaat er ook in. Kortom je kunt deze vissen blij maken met alle soorten voer.

De waterkwaliteit dient als volgt te wezen:
Temperatuur: 21-25 graden
Ph waarde: 6 tot 6,5
Gh waarde: 5 -8

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter!