DwerggoeramiIn dit artikel zullen we weer een nieuwe aquariumvis behandelen. Deze week is het de beurt van de Dwerggoerami. In dit artikel zullen we je alle informatie geven wat jij moet weten voordat je de vis aanschaft.

Algemene informatie Dwerggoerami

We beginnen met wat algemene informatie over deze aquarium vis.

Naam: Dwerggoarami
Naam uit de wetenschap: Colisa Lalia
Familie: Labyrintvissen
Oorsprong: India
Lengte mannetjes: Tot 6 cm
Lengtevrouwtjes: Tot 5 cm
Geslachtskenmerken: Het mannetje is groter en heeft fellere/mooiere kleuren dan het vrouwtje.

Geschikt aquarium voor deze vis

De minimale afmeting voor het aquarium voor deze vis is 60 centimeter. Natuurlijk is een groter aquarium altijd prettiger voor de vissen. De inrichting van het aquarium is als volgt: Zorg voor veel aquarium planten, drijfplanten en decoratie artikelen zodat ze zich schuil kunnen houden. Met name voor het paringsgedrag zijn deze schuilplekken van belang. Ook bij deze vis zorgt een donkere bodem ervoor dat de kleuren van de vissen beter uit zullen komen. De waterkwaliteit binnen het aquarium moet als volgt wezen:
Temperatuur: 24-28°C
Ph waarde: 6-7,5
GH waarde: 5-8

Gedrag en karakter

De vis is een vrij schuwe en vreedzame vis, er wordt aangeraden om ze als koppel te houden of een overschot aan vrouwtjes. De vissen gaan niet samen met barbeelvissen, de sprieten van de barbeel zullen worden opgegeten door deze vis. Het mannetje kan vergeleken worden met een konijn, deze zit namelijk de hele tijd achter het vrouwtje aan. Door meer vrouwtjes te hebben kunnen de vrouwtjes voldoende rust krijgen. Voor de voeding is het een erg makkelijke vis, de vis zou vrijwel alles eten.