DwergkogelvisDe dwergkogelvis is een erg populaire vis voor in het aquarium. Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleinere variant van een normale kogelvis. In dit artikel zullen we dieper in gaan op deze vis, zodat jij kunt bepalen of dit een vis is die jij in je aquarium wilt hebben.

Algemene informatie Dwergkogelvis

Laten we beginnen met wat algemene informatie zoals de herkomst en de lengte van de vis.

Naam: Dwergkogelvis
Naam uit de wetenschap: Tetraodon Travancoricus
Familie: Kogelvissen
Herkomst: India
Lengte vis: Tot vier centimeter
Geslachtskenmerken: Het vrouwtje heeft een iets dikkere buik dan het mannetje, maar dit erg lastig vast te stellen.

Geschikt aquarium

Opvallend aan deze vis is dat ze niet veel zwemmen. Hierdoor kunnen ze prima in een klein aquarium gehouden worden. Ook als we naar de inrichting van het aquarium kijken zijn er geen specifieke benodigdheden. De meeste kogelvissen leven in brakwater, de travancoris is een uitzondering op deze regel. Deze vis kan namelijk in zoet water overleven. Zolang er genoeg voedsel in het aquarium is, is het een erg rustige vis. Als er te weinig voedsel is dan kan de vis aan andere visjes gaan knabbelen. Een goede mede bewoner heeft dus korte vinnen. De waterkwaliteit voor deze vis is als volgt:

Temperatuur: 22-26
Ph waarde: 6 – 7
Gh waarde: 5 – 15

Hoewel het aquarium geen bijzondere eisen heeft kan dit niet over de voeding gezegd worden. Deze vis heeft absoluut slakjes of mosselen nodig om zijn tanden bij te slijpen. Als je een slakkenprobleem in je aquarium hebt is dit de vis die je nodig hebt.

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat dan gerust een reactie achter zodat wij je verder kunnen helpen.