Een aquarium kopen is niet het zelfde als even boodschappen doen. Een aquarium koop je namelijk niet voor even en het wordt ook nog eens het middelpunt van de kamer. Er moet dus goed nagedacht worden over het kopen van een aquarium. In dit artikel beschrijven wij de punten waar je rekening mee moet houden als je een aquarium kopen gaaquarium kopen
at.

Oriëntatie op een aquarium

Iedere aankoop begint met een oriëntatie, zo ook bij de aanschaf van de aquaria. Op dit moment ga je er zo open mogelijk in. Je bekijkt de mogelijkheden, niets is te gek. Kijk nog totaal niet naar de prijs, de afmetingen of de vissoorten. Op deze manier krijg jij een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden zijn. Bekijk verschillende Facebookpagina’s, Google afbeeldingen , en fora om een leuk beeld te krijgen van wat er mogelijk is.  Schrijf de punten op die jou echt aanspreken. Denk hierbij aan de plant soorten, het materiaal, de afmetingen, de accessoires en natuurlijk de vissoorten niet te vergeten. Deze punten ga je namelijk gebruiken bij de volgende stap.

Wat is er mogelijk?

Als je weet wat je mooi vind, moet je eigenlijk terug gaan naar de realiteit. Je vergeet nu even de punten die je net hebt opgeschreven en gaat kijken wat er bij jouw persoonlijke situatie past. Welke afmetingen heb je beschikbaar om de bak de plaatsen? En ook niet geheel onbelangrijk, wat is het budget? Schrijf ook deze twee punten op om vervolgens door te gaan naar de volgende punten.

Wensen vs mogelijkheden

Je gaat nu terug naar je ideale aquarium en deze vergelijk je met de mogelijkheden. Stel je had het liefst een aquarium van een meter, maar je hebt maar plek voor 80 cm dan moet je helaas toch voor de 80 cm gaan. Ook voor de prijsklasse van de accessoires etc. zul je op dit moment keuzes moeten maken. Als je hier een realistisch beeld van hebt kun je over gaan op het kopen van de bak. Hier heb je kortweg twee verschillende mogelijkheden voor.

Webwinkel of fysieke winkel

Je kunt het kopen bij een aquarium webwinkel maar je kunt ook naar de fysieke winkel gaan. Beide opties zijn natuurlijk mogelijk. Onze voorkeur gaat uit bij bestellen bij een webwinkel. Een webwinkel heeft eigenlijk alle voordelen dat een fysieke winkel niet heeft. Bij de webshop kun jij eenvoudig achterhalen of je de goedkoopste prijs te pakken hebt en is het aanbod ook vele malen groter.

[table id=5 /]

Als je twijfelt bij je aankoop, dan kun je altijd ons een email sturen voor vrijblijvend advies. Ook is het mogelijk om even een reactie onder dit bericht te plaatsen over je aankoop. Het team van huisdierenwiki.nl staat voor jou klaar om je verder te helpen tijdens het koop proces.