Eerder schreven we al een artikel over een aquarium kast .Een  andere erg unieke manier van het houden van een aquarium is de zogenaamde aquarium tafel. Vaak is dit een salon tafel. Het zou het oogpunt van de woonkamer worden als je hiervoor kiest en het neemt nog niet eens extra ruimte in. Wel moet je rekening houden met een aantal punten, je leest er alles over in dit artikel.

Over het aquarium tafel

aquarium tafelIn eerste instantie klinkt het erg leuk een aquarium tafel, je kunt er je spullen op kwijt en het ziet er erg leuk uit. Helaas zijn dit geen perfecte omstandigheden voor de vissen. De vissen hebben plekken nodig om zich schuil te kunnen houden. Doordat de bak zowel van boven af als van de zijkanten afleidingen voor de vissen veroorzaakt gaat dit al stukken lastiger. Ook zullen de vissen schrikken van de trillingen die veroorzaakt worden als jij bijvoorbeeld je kopje koffie op de tafel plaatst.

Natuurlijk zullen de vissen hier niet direct dood van gaan, maar ze zullen op deze manier nooit natuurlijk gedrag gaan vertonen. Je kunt je ook afvragen of de vissen op deze manier wel gelukkig kunnen zijn.

Is het dan helemaal niet mogelijk om een aquarium tafel te nemen?

Een oplossing hiervoor is om een aquarium tafel te nemen die alleen gevuld is met mooie waterplanten. Wellicht klinkt dit een beetje saai, maar een aquarium gevuld met mooie grote planten ziet er vaak bijna net zo mooi uit. Daarnaast is het een persoonlijke afweging die je moet maken of je er visjes of andere dieren bij in wilt plaatsen. Mocht je hiervoor kiezen dan kun je het beste opzoeken welke vissen het meest tegen onrust kunnen. Op deze manier kun je toch nog een geslaagde bak onderhouden.

Aquarium tafel kopen of zelf bouwen

Als je er toch voor kiest om het plan door te zetten dan kun je er voor kiezen om een kant en klare te kopen. Het grote voordeel is dat deze direct te installeren is en jij dezelfde dag nog kunt genieten van de aquaria.

Een andere mogelijkheid is om er zelf een te bouwen. Relatief veel mensen kiezen hiervoor. Een vereiste is dat je wel handig moet zijn, want er komt nogal een technische kennis bij kijken. Wat je hier voor nodig hebt is een normaal aquarium, hout of ander materiaal en een glazen plaat om het aquarium mee af te dekken. Zelf beschikken wij helaas niet over bouwtekeningen. Wil je er zeker van zijn dat je er een hebt zonder problemen? Bespaar je zelf dan een hoop moeite en koop een bak in 2017.