Aquarium kastGebruikelijk is het om een aquarium boven op een speciale aquariumkast te plaatsen of om zelfs een kast inclusief aquarium te kopen. Als je nog aan het oriënteren bent op een aquarium en en kast raden we je aan om dit artikel te lezen. In dit artikel beschrijven we de mogelijkheden en waar je op moet letten. Tot slot laten wij jou nog de meest voordelige en kwalitatieve aanbieders zien.

Aquarium kast kopen

Bij de volgende aanbieders kun jij voordelig en snel een aquarium kast kopen die aan jouw wensen voldoet!

[table id=13 /]

Waarom een aquariumkast?

Je kunt je afvragen waarom je een aquariumkast zou moeten aanschaffen. Als allereerst willen we je daarom zeggen dat het absoluut niet noodzakelijk is, maar het is wel heel handig. Een aquarium neemt veel ruimte in op deze ruimte kun je niks anders doen. Je kunt de bak natuurlijk ook op een tafel plaatsen, maar dat levert nog steeds geen winst in ruimte op . Een kast is daarom de ideale oplossing. De bak staat op een verhoging waardoor hij vaak mooi op oog hoogte staat. Hierdoor is het, het middelpunt van de kamer. Het grootste voordeel is dat je de ruimte in de kast voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Je kunt hier gewoon je alle daagse spullen in opslaan. Toch kiezen veel aquariahobbyisten ervoor om deze plek te gebruiken voor de schoonmaak artikelen en de voeding voor de vissen. Op deze manier heb je alle benodigdheden centraal liggen.

Een losse kast of een ingebouwde kast

aquarium kast voorbeeldNu je weet waarom het zo handig is om je aquarium boven op een kast te plaatsen sta je nog voor een keuze. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een los-aquarium en een losse kast te kopen, of een aquarium te kopen die aan de kast vast zit. Beide mogelijkheden hebben allebei hun eigen voor en nadelen.

Als je kiest voor een los aquarium is het voordeel dat je niet meteen een kast hoeft te kopen. Je kunt de bak tijdelijk op een tafel of op een andere plek neerzetten. Pas als je het gevoel hebt dat een kast nodig is kun je gaan kijken naar welke kast passend is. Het nadeel hieraan is dat het voor sommige formaten erg moeilijk is om een passende kast te vinden. Het moet namelijk wel een speciale kast zijn vanwege het gewicht dat er gedragen moet worden.

Daarom kiezen de meeste mensen voor een ingebouwde kast. Bij een ingebouwde kast weet je meteen waar je aan toe bent. De afmetingen zijn bekend en ook de complete uitstraling weet je van te voren. Dit is de veilige manier en ook de meest verstandigste manier.

Zelf een aquarium kast maken

Ook zijn mensen vaak benieuwd of het mogelijk is om zelf een aquarium kast te maken. Het antwoord dat we hier op kunnen geven is: Ja, het is mogelijk om een aquarium kast zelf te maken. Maar of dit verstandig is is een tweede. Je moet echt weten waar je mee bezig bent, als je een meubel maker bent is het geen probleem. Maar als je niet bekend bent in dit vakgebied is het niet zo makkelijk. Een aquarium gevuld met water weegt namelijk enorm veel. Je kast moet instaat zijn om dit gewicht te houden en moet uiteraard erg stevig staan. Het zou erg zonde zijn van je aquarium als je kast uit elkaar valt, bij zo’n val is je aquarium gegarandeerd kapot.

Heb jij nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter. Het team van Aquariaspecialist.nl zou je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.