Bij honden is blaasontsteking toch iets wat redelijk vaak voorkomt. Blaasontsteking houdt in dat het slijmvliesweefsel van de blaas ontstoken is. De blaas wordt gevoelig en raakt geïrriteerd. Dit zorgt bij honden, net als bij mensen, voor pijn en ongemak. Een hond met zo’n infectie plast vaak moeizaam kleine beetjes. Ook kan de hond opeens weer in huis gaan plassen. De urine van een hond met ontsteking kan een andere kleur hebben en sterk ruiken. Het kan zijn dat de hond meer wil drinken. Wanneer de ontsteking erger wordt zal de hond koorts krijgen en echt ziek worden.

Wat is de oorzaak van een blaasontsteking bij een hond:

Bacteriën die door de plasbuis de blaas binnendringen zijn in de meeste gevallen de oorzaak van een blaasontsteking hond. Omdat teefjes een kortere en bredere ingang naar de blaas hebben dan reuen én omdat die ingang van buitenaf beter bereikbaar is hebben teefjes vaker een infectie dan reuen. Ontstekingen komen ook vaker voor bij gecastreerde teefjes. Licht urineverlies, dat nauwelijks wordt opgemerkt door het baasje, kan ook een oorzaak zijn van een ontsteking van de blaas. Zoals gezegd zijn bacteriën de oorzaak van de ontsteking en die bacteriën krijgen de kans om te groeien in de blaas van de hond. Dat kan komen door blaasgruis, blaasstenen, incontinentie of hormonale veranderingen. Oorzaken van een blaasontsteking die minder vaak voorkomen zijn poliepen, blaasstenen, tumoren, nierbekkenontsteking of nierfalen. Heb je het idee dat je hond ontsteking heeft laat je hond dan zoveel mogelijk drinken.

Wat kun je doen tegen een blaasontsteking bij een hond:

Wanneer je vermoed dat je hond een blaasinfectie heeft zorg er dan voor dat je hond meer gaat drinken. Hierdoor zal de blaas eerder schoonspoelen. Je kunt wat urine opvangen en naar de dierenarts brengen die dan kan testen of je hond een daadwerkelijk een ontsteking heeft. Daarnaast kun je starten met het geven van een hoge dosering cranberry supplement aangevuld met vitamine C. Als je hond echt ziek is van de ontsteking en pijn heeft dan kun je via je dierenarts antibiotica krijgen in combinatie met pijnstillers. Toch zijn er goede resultaten te bereiken met natuurlijke supplementen. Wil je dat jouw hond zo min mogelijk schadelijke of chemische stoffen binnenkrijgt? Kijk dan eens op de website van Organimal.

Door jarenlange ervaring is gebleken dat door natuurlijke supplementen & voeding samen met deskundig advies en een goede begeleiding je hond (weer) volledig in balans kan komen. Organimal help op een natuurlijke manier je hond van een blaasontsteking af en zorgt ervoor dat deze ook niet meer zo snel terugkomt.