Finding nemo aquarium ornamentenEerder schreven we al een artikel over het SpongeBob aquarium. Een ander leuk en origineel thema voor je aquarium is een Finding Memo aquarium. In dit artikel lees je alle mogelijkheden voor een finding nemo thema aquarium en doe je inspiratie op voor jouw aquaria.

Finding nemo aquarium accessoires

Een echt finding nemo aquarium kun je natuurlijk maken door de speciale accessoires en ornamenten die verkrijgbaar zijn. Als je nu in het bezit bent van een “normaal” aquarium, kun je hem vrij eenvoudig omtoveren naar een thema aquaria. We hebben stap voor stap omschreven hoe je dit het beste kunt doen.

Stap 1: Ga opzoek naar de geschikte accessoires

Online bekijk je welke ornamenten er beschikbaar zijn in dit thema. Zo kun je er voor kiezen om beeldjes van Nemo en de andere figuren uit de film te plaatsen, maar zijn er ook gebouwen en andere dingen die uit de film terug komen verkrijgbaar. Deze kun je allemaal vrij eenvoudig online bestellen.

Stap 2: Ruimte maken in de bak

Finding nemo aquariumAls je je bestelling binnen hebt kun je overgaan naar de inrichting. Vaak zul je bestaande ornamenten uit de bak moeten halen om plaats te maken voor de nieuwe finding nemo accessoires die je gekocht hebt. Plaats je dit bij de bestaande ornamenten in dan is de kans groot dat je bak te vol raakt en dat wil je ook niet hebben. Haal een aantal van je bestaande items er uit en ga door naar stap 3.

 

Stap 3: Het inrichten

Nu je ruimte in de bak hebt kun je overgaan naar de inrichting. Dit is eigenlijk een kwestie van smaak. Wel raden wij aan om de artikelen zo neer te zetten dat je in een oogopslag kunt zien wat het thema van de bak is.

Stap 4: Regelmatig onderhoud

De laatste stap is het regelmatig onderhouden van de bak. Natuurlijk doe je dit al met de gehele aquaria, maar je moet ook niet vergeten deze accessoires mee te pakken. Juist op de accessoires en ornamenten blijven veel vuilresten en algen zetten. Loop deze ook goed na voor een mooi resultaat.

Finding nemo inspiratie

Tot slot willen we je nog wat extra inspiratie geven voor je bak. Onderstaande video laat een leuk voorbeeld zien. Heb jij zelf een bak in dit thema? Stuur hem dan naar ons in zodat wij hem er bij kunnen plaatsen.