GoudvissenDe populairste vis om thuis te houden is toch wel de goudvis. Bijna iedereen die je kent heeft ooit wel een goudvis in huis gehad. In een vissenkom voor goudvissen kun je ongeveer 1 tot 3 goudvissen houden. Als je graag meer goudvissen wilt hebben dan kom je uit bij een goudvissen aquarium. Deze zijn stukken groter en daarom geschikt voor grotere aantallen. In dit artikel lees je alles over het aquarium voor goudvisjes.

Aquarium of vissenkom?

Als je aan het nemen van goudvissen denkt, dan denk je vaak in eerst instantie aan een vissenkom. Je ziet het beeld voor je van een of twee visjes die door de kom rondjes zwemmen. Helaas ben je vrij beperkt met een kom en zul je als je meer wilt toch moeten overstappen naar een aquarium. Als je er voor kiest om meerdere goudvissen te nemen dan is het aan te raden om een aquarium te nemen. Ook kun je een aquarium veel mooier en beter inrichten dan een kom. Bij de inrichting van een vissenkom word je beperkt door de ronde vormen. Bij het kopen van een aquarium heb je daar geen last van, de bak kun je vaak compleet inrichten naar jou eigen wensen.

Een goudvissen kom is zelfs niet eens goed voor de vissen, de ruimte is te beperkt om goed te kunnen zwemmen. Ook is er in een kom niet voldoende zuurstof aanwezig. Door dat de visjes zo sterk zijn zullen ze het wel overleven ,maar het zijn echt geen goede omstandigheden voor de vis. Je kunt je afvragen of zo’n vis zich wel goed kan voelen in een kom.

[table id=7 /]

Over goudvissen

Voor we je meer informatie over de bak gaan geven, willen we je eerst wat algemene kennis geven over de goudvissen. Ook al klinkt het nog als zo’n eenvoudig huisdier, het is toch beter om te weten wat je in huis haalt. Op deze manier zorg je er voor dat ze bij een goed huishouden terecht komen.

Goudvissen zijn erg sterke visjes die op veel plekken kunnen leven. De oorspronkelijk herkomst van de vissen is Azie. Sommige goudvissoorten kunnen wel tot 50 cm groeien en worden wel 30 jaar oud. Hoewel we het beeld bekend zijn van slechte een enkele vis in een kom is de goudvis een gezelschapsdier. Het heeft dus behoefte aan meerdere vissen in een bak. Wat ook wel belangrijk is om te weten is dat de beestjes enorm veel van licht houden. De lamp boven de bak mag wel 10 tot 12 uur per dag aanstaan.

De vissen horen eigenlijk thuis in vijvers of in grote aquariums, ze zijn dus best veeleisend. De temperatuur van het aquarium moet tussen de 10 en 20 graden zijn. De vissen in een aquarium zullen ook veel groter worden dan de visjes die je in een komt laat leven.