Halsring paardEen manier om bitloos paard te kunnen rijden is door gebruik te maken van een halsring. Met een halsring heb jij geen hoofdstellen meer nodig, maar het vraagt wel meer vaardigheden van de ruiter en het paard. In dit artikel zullen we meer uitleggen over het gebruik van een halsring met het paardrijden.

Over paardrijden met een halsring

Door gebruik te maken van een halsring kan het hoofdstel volledig vervangen worden. De halsring wordt om de hals van het paard geplaatst. De ring is vrij stug maar is voldoende buigbaar zodat het niet in de huid van de paard snijd en je er een goede grip op kunt houden. Het sturen van het paard doe je voornamelijk met je lichaamstaal, het is dus belangrijk dat je bewust bent van je eigen lichaam zodat het paard de instructies kan opvangen. Het halsring is als extra stimulans bedoelt. Een halsring is dus een goede manier om de band tussen jou en je paard te verbeteren.

Halsring kopen

Een halsring hoeft niet duur te zijn en kan in verschillende prijsklasses gekocht worden. Wij hebben een aantal betrouwbare webwinkels voor jou opgezocht zodat je direct veilig en online bestellen kunt.