Vroeg of laat zou je eens een of meerdere van je vissen uit het aquarium moeten laten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen er een aantal zieke visjes zijn die uit het water moeten voordat ze de andere vissen aansteken. Maar ook kunnen de vissen zich hebben voortgeplant waardoor er teveel vissen in je aquarium zijn. Kortom, je moet een aantal vissen uit je aquarium halen. In dit artikel beschrijven we hoe je een schepnet kunt inzetten om vissen uit je aquarium te halen.

Aquarium schepnet kopen

Als je een aquarium schepnet kopen wilt moet je op een aantal zaken letten. Zo is het belangrijk dat je een schepnet koopt die de lengte heeft van jouw aquarium. Je kunt je wel voorstellen dat als je een groot aquarium hebt dat je schepnet minimaal deze lengte moet hebben. Koop je een te klein schepnet dan zul je met je armen het water in, iets wat je liever wilt vermijden om het leefklimaat niet te verstoren. Je kunt eenvoudig en voordelig online een schepnet bestellen bij de volgende webshops:

Een schepnet inzetten

Als je je schepnet binnen hebt kun je hem gaan gebruiken. Het klinkt misschien eenvoudig, maar je zult merken dat het bij sommige vissoorten toch wat lastig is. Daarom hebben wij een aantal tips voor jou op een rij gezet:

  • Ga voor een vis te gelijk, het is misschien verleidelijk om direct voor een groep vissen te gaan maar het werkt beter om ze een voor een te pakken.
  • Drijf een vis de hoek in of richting het oppervlakte, in een hoek waar geen planten en ornamenten staan is het makkelijker om ze te pakken.
  • Ga voorzichtig met de vissen om, je kunt ze beschadigen of pijn doen met het schepnet. Dit is natuurlijk niet de bedoeling dus ga voorzichtig met de vissen om.