HoninggoeramiDe honinggoerami is een Labyrintvis die er vrij bijzonder uit ziet. Met de oranje donkere kleur en de zwarte onderzijde is het een echte aanwinst voor het aquarium. In dit artikel zullen we meer informatie geven over deze aquariumvis.

Over de honinggoerami

We zullen weer eens beginnen met wat algemene informatie over deze aquariumvis.

Naam: Honinggoerami
Naam uit de wetenschap: Colisa Chuna
Familie: Labyrintvissen
Land van herkomst: India & Bangladesh
Maximale lengte: 5 centimeter
Geslachtskenmerken: Het vrouwtje is tot een halve centimeter groter dan het mannetje en de vrouwtjes hebben minder mooie kleuren dan de mannetjes.

Leefomgeving en karakter

We gaan het nu hebben over de leefomgeving en het karakter van de vis. Voor het aquarium zul je een minimale lengte van 60 centimeter moeten aanhouden. Voor de inrichting is het belangrijk dat er voldoende aquariumplanten zijn zowel normale planten als wat drijvende planten. De stroming in het aquaria moet er niet tot nauwelijks zijn. De vis hapt lucht bij het oppervlakte, een risico hiervan is dat ze ziek worden door het grote temperatuur verschil. Een eenvoudige oplossing hiervoor is een dekruit plaatsen op het aquarium.

Honinggoerami’s zijn kalme en schuwe vissen, als je ze samen met andere vissen wilt houden is het daarom van belang om voor een rustige medebewoner te kiezen. De honing goerami kun je het beste houden met twee vrouwtjes en een mannetje. De kwaliteit van het water moet als volgt wezen:

Water temperatuur: 25 tot 28 graden
PH waarde: 6,5 tot 7
Gh waarde: 8 tot 12

Heb jij nog vragen over deze vis? Laat gerust een reactie achter!