Het kan voorkomen dat je een zieke vis hebt die er niet meer boven op kan komen. Dit is erg vervelend, maar in zo’n situatie kun je het beste je vissen laten inslapen. Dit is natuurlijk geen leuk werk, maar je kunt je vissen beter van zijn leiden verlossen. In dit artikel beschrijven we daarom een aantal diervriendelijke manieren om je vis van zijn lijden te verlossen.

De manieren op een rij

De manieren die wij behandelen zijn diervriendelijk te noemen omdat het in enkele seconde is afgelopen. Je weet zeker dat je vis niet een langzame en pijnlijke dood te gemoed gaat, maar een snelle dood.

Kruidnagel olie inzetten

Neem zo’n 250ml water met 10 druppels kruidnagel olie. Hier kun je de vis indoen. de vis raakt binnen enkele seconde onder een soort narcose, doordat het een overdosis is wordt de vis nooit meer wakker en is dus ingeslapen.

Een hamer

Het gebruik van een hamer klinkt vrij bruut, maar er moet niet vergeten worden dat dit in slechts enkele seconde gebeurt is. Doe de vis in een zakje en sla met de hamer op zijn hoofd. Het is wel belangrijk dat je hem in een keer een goede klap geeft. Doe je dit niet dan zou de vis als nog leiden. Als je niet zeker weet of je dit kunt dan kun je beter voor een andere mogelijkheid kiezen.

Manieren die je niet moet gebruiken

Er zijn een aantal websites en forums waar dieronvriendelijke manieren worden aangeraden. Of de schrijvers er niet bewust van zijn dat het een pijnlijke dood is weten we niet, maar wij willen je laten weten dat je niet voor de volgende punten moet gaan:

Het bevriezen van de vis
De vis in kokend water stoppen
Levend begraven
Levend door de wc spoelen

We hopen dat jij niet snel te maken krijgt voor de keuze waarop je je vis dood moet maken, maar mocht deze leiden en niet te genezen zijn dan kun je beter de natuur een handje helpen.