Jodhpurs zwartSchoenen met een vorm van een enkellaarsje: dat zijn jodhpurs. In de meeste gevallen gemaakt van leder en soms ook rubber, vaak in de kleur zwart of bruin. Jodphurs zijn ideale schoenen omdat ze goede weerstand bieden tegen water en vuil. Op de markt zijn zowel jodhpurs die je aan kunt doen door een elastiek dat bij de enkel zit, maar ook zijn er jodhpurs die beschikken over een rits of vetersluiting. Kijk dus altijd even waar jouw voorkeur naar uit gaat als je nieuwe jodhpurs wilt kopen.

Het voordeel van jodhpurs zijn dat ze makkelijk in gebruik zijn. Het zijn de ideale schoenen om te dragen tijdens het rijden, in veel gevallen worden ze ook gebruikt in combinatie met chaps tijdens het rijden. Wat fijn is, is dat je ze ook naast het paard kunt dragen zonder chaps. Geen laarzen zijn nodig die je continue aan en uit moet doen, wat vaak vervelend is. Een ander voordeel van jodhpurs: de prijs! Vaak hebben ze een interessante prijs (uiteraard weer afhankelijk van het merk).

Waar op letten bij kopen jodhpurs?

Je moet je afvragen of je leren jodhpurs wilt of rubberen. En ook moet je kijken of jodhpurs wilt met een elastiek of dat je voorkeur uitgaat naar een rits of vetersluiting. Het voordeel van het kiezen voor de rits of elastiek variant, is dat deze heel makkelijk aan te doen zijn. Afhankelijk hiervan kun je op zoek naar naar geschikte jodhpurs. Je vindt een groot aanbod online, het is daarom goed vooraf te kijken hoeveel je hier wilt besteden. Je kunt ze vrij voordelig krijgen, maar er zijn ook genoeg duurdere varianten van verschillende merken. Ze zijn er vanaf €25, maar ook van €100 – 150. Enkele bekende merken zijn:

  • Harry’s Horse
  • Ariat
  • Mountain Horse
  • Rider Pro
  • QHP

Waar jodhpurs kopen?

Jodhpurs zijn verkrijgbaar bij diverse betrouwbare en bekende webwinkels in Nederland. Elke webwinkel heeft een net wat ander assortiment, al zijn sommige merken jodhpurs bij diverse webshops verkrijgbaar. De volgende webwinkels kunnen wij aanbevelen om is te bezoeken als je op zoek gaat naar jodhpurs:

  • Divoza (circa 40 jodhpurs aanwezig)
  • Dochorse
  • Agradi (Tip: grootste aanbod met circa 200 jodhpurs)
  • Ruitershop (circa 40-50 jodphurs aanwezig)

Jodhpurs met jodhpursrijbroeken

Rijbroek voor jodhpursOok zijn er jodhpursrijbroeken verkrijgbaar. Deze kunnen perfect worden gedragen bij jodhpurs, maar hoeft niet. Ook zonder kunnen deze worden gedragen. Veel kiezen wel voor de combinatie hiervan omdat het goed aansluit. Het verschil met deze broek in tegenstelling tot een gewone paardrijbroek is dat ze wijdere broekspijpen hebben bij de enkels. De reden dat deze broeken dat hebben, is dat ze dan perfect over de jodhpurs heen kunnen.