Kieffer zadelEerder schreven we al een artikel over het Kieffer hoofdstel, in dit artikel willen we je meer informatie geven over het Kieffer zadel.  Een zadel behoort tot de de paardrij uitrusting en is een must voor iedere ruiter. Het is belangrijk dat de ruiter lekker kan zitten en dat het zadel perfect past op de rug van het paard.

Over een Kieffer zadel

Niet voor niets wijden wij een heel artikel aan een Kiefferzadel, er zitten namelijk een aantal voordelen verbonden aan dit type. Niet voor niets is het tot een van de bekendste zadels ondanks de duurdere prijsklasse waar het zich in bevind. De zadels zijn aan te passen, hierdoor hoef je je geen zorgen te maken of hij past. Stel je kiest er voor om een tweedehandse te kopen dan kan deze dus nog worden aangepast aan jouw maten. Het aanpassen kost gemiddeld 200 euro.

De kwaliteit van het leer is ook erg hoog, er zijn zadels die jaren lang mee gaan en er als nog als nieuw uitzien. Door dat ze van leer zijn is het wel belangrijk om ze goed te onderhouden. Je kunt je wel voorstellen dat een zadel die goed onderhouden is vele malen langer mee gaat dan een zadel die weinig onderhoud heeft gehad.

Daarnaast is het zadel aardig waardevast, mocht je ooit willen stoppen met het paardrijden of toch willen overstappen op een ander zadelsoort dan kan dit eenvoudig. Op marktplaats en andere tweedehands verkoop websites. De vraag naar dit type zadel is hoog dus je kunt hem eenvoudig weer verkopen.

Ook zijn er verschillende soorten voor verschillende doeleinden beschikbaar. Het maakt dus niet uit welk principe je rijdt, een zadel van dit merk kun je er voor kopen:

  • Veelzijdigheidszadel
  • Springzadel
  • Dressuurzadel

Eventuele nadelen

Het zou niet eerlijk zijn als wij alleen maar de voordelen zouden opnoemen aan dit zadel. Daarom hebben wij ook de nadelen voor jou op een rij gezet. Sommige mensen vinden dat de zitting van het zadel te hard is en zouden dit graag wat zachter zien. Wel is dit natuurlijk een persoonlijke keuze, als jouw voorkeur een extra zachtzadel is zou je van te voren even moeten testen bij iemand met zo’n zadel of de dikheid je bevalt. Daarnaast zijn de zadels erg prijzig, niet iedereen heeft een budget voor een paardenzadel van deze prijsklasse.

Zadel online kopen

Dit zadel kan ook online besteld worden bij verschillende webshops. Een voordeel aan online bestellen is dat je vaak vele malen goedkoper uit bent door de concurrentie op het internet. Wij hebben de betrouwbare webshops met elkaar vergeleken in onderstaande tabel!

Heb jij nog vragen over het gebruik of de aanschaf van dit zadel? Laat dan gerust een reactie achter!