Kogel paardNet boven de hoeven van het paard bevinden zich de kogels. Het ziet er uit als een bult op het onderste been. Doordat de bult op een kogel lijkt is het hier ook naar vernoemd. Om deze te beschermen kunnen er kogelbeschermers gedragen worden. In dit artikel zullen we je uitleggen wanneer deze nodig zijn, waar je ze kopen kunt en hoe je ze om kunt doen.

Kogelbeschermers kopen

Je kunt kogelbeschermers kopen op het internet. Het voordeel van het bestellen online is dat de prijzen vaak vele malen lager liggen dan in een fysieke paardenspeciaalzaak.  Ook hoef je er niet eens je huis voor uit, wij hebben een aantal betrouwbare webwinkels voor je opgezocht:

 

Wanneer heb je ze nodig?

Als je paard met het ene been tegen het andere been aantikt tijdens het rijden kan het aan te raden zijn om kogelbeschermers aan te schaffen. Doordat de hoeven van een paard relatief hard zijn is het eenvoudig om zichzelf te beschadigen. Met name als je paard vaak springt of hardloopt bestaat dit risico. Daarom kun je je paard beter tegen zichzelf beschermen door kogelbeschermers aan te schaffen.In combinatie met peesbeschermers zorg je ervoor dat niet alleen de kogels beschermt worden, maar ook nog eens de pezen.

Kogelbeschermers omdoen

Het omdoen van de kogel beschermers is ook vrij eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich. Doordat de kogel een soort bal is, is het makkelijk te zien hoe je de beschermer er omheen doet. Er kan wel een verschil zitten tussen links en rechts waar rekening mee gehouden moet worden.

Heb jij nog vragen over dit artikel? Laat gerust een reactie achter, de paardrijspecialist helpt je graag verder.