Drijvend kweekbakjeKweekbakjes zijn soms nodig wanneer je nieuwe visjes wilt. Wanneer je bijvoorbeeld kleine guppies in het aquarium hebt, dan is het verstandig ze soms eerst even in het kweekbakje te leggen zodat ze niet direct in het grote aquarium zitten. Het kan namelijk zijn dat de grote vissen de kleine opeten.

In veel gevallen is daarom een drijvend kweekbakje de oplossing hiervoor. Zoals in de foto hier ook te zien is kunnen de kleine guppies hierdoor gewoon in het aquarium als ware zitten waardoor ze er wel gewend aanraken. Wanneer ze groot genoeg zijn, kunnen ze in het gewone aquarium. De drijvende kweekbakjes koppel je eenvoudig aan het gewone aquarium. Deze kan simpel aan de rond worden vast gemaakt.

In de meeste gevallen voldoet een simpele kweekbak al voor de aquarium.

Een ander groot voordeel is dat bij diverse kweekbakjes ook een soort van gaten zitten waardoor het water van de aquarium ook de kweekbak in stroomt. Hierdoor blijft het water en temperatuur in de kweekbak hetzelfde als het aquarium.

 

Het kweken van vissen

Het kweken van vissen moet vrijwel altijd worden gedaan via een kweekbak. Wanneer je echt wilt gaan kweken is het verstandig om de vissen bij verschillende winkels te kopen. Hierdoor is de kans groot dat je geen broers en zussen krijgt. Om te starten met kweken moet je een koppel selecteren, zet hierbij altijd de mooiste vissen bij elkaar. Om de vissen te laten kweken is het belangrijk dat er genoeg ruimte aanwezig is. Het is belangrijk je goed te verdiepen in het kweken van de vissen die jij hebt. Zo is het belangrijk om de specifieke waterwaardes te weten van de vissen die je wilt gaan laten kweken. De temperatuur van het water en de temperatuur die nodig is om de eitjes goed te laten uitkomen zijn hierbij belangrijk.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je de kweekbak moet inrichten.Dit is ook weer afhankelijk van de soort vissen die je wilt laten kweken. Zo hebben bijvoorbeeld cichliden stenen, een groot blad of een bloempotje nodig om te kweken. Labyrintvissen daarentegen hebben drijfplanten nodig, het hebben van een lage waterstand helpt hierbij. Voor vrijleggers is een net gespannen halve het aquarium een oplossing en een broedkooi is weer voor levendbarende vissen een uitkomst.

Om deze redenen is het belangrijk jezelf te verdiepen in het kweken van de vissen. Grote kans dat het anders niet goed zal lukken.

Tips

Zorg dat het vrouwtje altijd als eerst in de kweekbak zit en laat haar daar even aan wennen. Dit komt omdat het mannetje soms de neiging heeft het vrouwtje aan te vallen, wanneer ze niet direct paringsbereid is. Dit voorkom je door het vrouwtje eerst te plaatsen, waardoor het haar territorium is.

Een andere goede tip is om te zorgen dat de vissen in top conditie zijn, dit zorgt ervoor dat het vrouwtje vol zit met eieren namelijk. Het beste is ze daarom hetzelfde voer te geven als in het wild.

Tijdens het paaien moet je goed opletten, het kan zijn dat het mannetje en vrouwtje elkaar soms niet accepteren. Dan is het beter om ze weer uit de kweekbak te halen.

Het belangrijkste eigenlijk is om te weten hoe je de visjes vervolgens groot brengt. Dit is namelijk bij elke vissoort wat anders, het is daarom belangrijk je vooraf al verdiept te hebben hoe dit werkt. Wanneer je hier niet goed op voorbereid bent, is de kans groot dat het niet zal slagen.

Is het opgroeien van de vissen gelukt? Dan kun je natuurlijk zelf bepalen wat je met de visjes gaat doen. Heb je ruimte bij de rest van het aquarium? Dan zouden ze daar wellicht bij kunnen. Maar ook bestaat de optie tot het verkopen van de visje natuurlijk. Zo kun je kijken op diverse aquarium forums bijvoorbeeld. Eventueel zou je kunnen kijken bij een dierenwinkel of aquariumzaak bij jouw in de buurt of deze behoefte heeft. Via forums heb je van te voren vaak de mogelijkheid al om te vragen of er mensen interesse in zouden hebben, dan weet je direct dat je de jonge visjes kwijt kunt.

Kweekbakje aquarium kopen

Bij onderstaande webshops kun je het beste een kweekbakje voor het aquarium kopen.