Leren halsterHalsters zijn in allerlei verschillende materiaalsoorten te verkrijgen, het meest voorkomend zijn de nylon halsters en de leren halsters. In dit artikel zullen we meer informatie geven over het gebruik, de aanschaf en het onderhoud van een halster gemaakt van leer. Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben, laat dan gerust een reactie achter.

Waarom een leren halster?

Je kunt je afvragen waarom je juist voor een lederen halster moet kiezen. Hier zijn meerdere redenen voor op te noemen. Om te beginnen is leer erg stevig als je het vergelijk met nylon materiaal. Ook geeft paardrij materiaal dat gemaakt is van leer een chique en nette uitstraling. Het laat het hoofd van je paard er vaak net wat mooier uit zien. De halsters zijn vaak verstelbaar bij de riem bij de keel en de neusriem, hierdoor kun je ze perfect laten aansluiten op de maten van je paard.

Het nadeel van dit materiaalsoort is dat het net als alle andere lederen producten wat meer onderhoud vraagt. De halster kan wel jaren lang mee gaan als er goed onderhoud wordt bijgehouden en uitgevoerd. Onderschat dit niet en zorg er voor dat het onderhoud er niet te vaak bij inschiet.

De verschillende soorten

Er zijn ook vele verschillende soorten lederen-halsters verkrijgbaar. Zo heb je ze van een wat zachter en soepeler leer of van het hardere leer dat is afgewerkt met soepele stukjes zodat het comfortabel aanvoelt voor het paard. Ook zien we steeds vaker mooi met stiksels afgewerkte items voorbij komen. Als we kijken naar de prijs van dit artikel zul je zien dat de duurdere artikelen vaak langer mee gaan en meer modieus zijn. Let vooral op de stiksels dat deze dubbel gestikt zijn, de artikelen die dubbel gestikt zijn zullen vele malen langer mee gaan dan de artikelen die slechts enkel gestikt zijn. Betaal je minder voor het artikel dan kun je er van uit gaan dat de kwaliteit ook wat lager is en hierdoor het product wat minder lang mee zou gaan.

Leren halster kopen

Er zijn verschillende webwinkels die dit product verkopen in het assortiment. Wij hebben voor jou een vergelijking gemaakt zodat je kunt zien waar je het product kopen kunt, hoe groot het assortiment is en vanaf welke prijs je het kunt aanschaffen. Vandaag besteld is morgen nog in huis bij de meeste verkooppunten dus sla je slag vandaag nog!