Dames rijlaarzen gemaakt van leerEerder schreven we al een artikel over rijlaarzen en wat hierbij komt kijken. In dit artikel willen we wat dieper in gaan op een specifiek soort laars, namelijk de leren rijlaarzen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze laarzen gemaakt van leer. Een groot deel van de laarzen die te koop zijn, zijn van dit materiaal gemaakt.

Voordelen lederen laarzen

Leren laarzen worden vooral gemaakt van koeien leer en gaan voor een langere tijd mee. Hierdoor zijn de rijlaarzen voor kinderen vaak niet in dit materiaalsoort verkrijgbaar. De voeten van kinderen groeien relatief snel, het zou daarom dan ook erg zonde zijn als er ieder seizoen duurdere laarzen moeten worden aangeschaft. Het grootste voordeel van dit type laars is namelijk dat ze erg lang mee gaan. Wel moet hierbij gezegd worden dat ze goed onderhouden moeten worden. Maar een leren laars die goed onderhouden wordt kan wel je hele leven gebruikt worden.

Als nadeel kan gezien worden dat het in een keer een relatief groot bedrag is dat je moet betalen. In vergelijking met een laars van rubber is het natuurlijk erg duur. Maar als je kijkt dat de laars vele malen langer mee gaat, zou het zichzelf uiteindelijk terug betalen.

Bekende merken:
Leren rijlaarzenEr zijn een aantal merken erg bekend op het gebied van dit type laars, wij hebben ze voor jou op een rij gezet.

  • De Niro
  • Tucci
  • QHP
  • Rider Pro
  • Petrie
  • Ariat

 

Waar kun je ze kopen?

In vrijwel iedere paardenspeciaalzaak kun je dit type laars kopen, toch raden wij aan om online te bestellen. Wie online bestelt is namelijk stukken voordeliger uit. Een webwinkel heeft niet te maken met huur van een winkel en verkooppersoneel. Ook is de concurrentie online zo groot dat webwinkels hun prijzen wel omlaag moeten brengen naar een eerlijke prijs. Wij hebben een aantal goede maar ook voordelige webshops voor je opgezocht waar je dit type laars kunt kopen: