Lichaamstaal inzetten bij het longerenEerder schreven we al een artikel over hoe je stap voor stap moet longeren. Bij de communicatie tussen mensen is non verbale communicatie erg belangrijk, bij je paard is dit hetzelfde. Je paard zou de signalen van je lichaamstaal oppakken en begrijpen.In dit artikel zullen we dieper ingaan op de lichaamstaal die je gebruiken kunt om het longeren te verbeteren.

De juiste beweging

In een kleine cirkel loop je als het ware mee met je paard. Het is belangrijk om er op te letten hoe je je benen neerzet. Als we kijken naar hoe het paard hoort te lopen is het als volgt: Het paard gaat met het binnenbeen naar voren zodat de massa ondergebracht wordt. Het kan erg veel helpen om bewust mee te lopen met je paard door dezelfde bewegingen te maken. Zet steeds een stap in richting van de schouders van je paard.

Contact maken

Je paard kan geneigd zijn om weg te kijken of weg te lopen naar buiten. Door contact te maken met je paard kun je dit voorkomen. Wees actief tijdens het longeren en voorkom dat je paard in de fout gaat.

Maak stappen vooruit

Als je je paard netjes in de cirkel wilt laten lopen is het belangrijk dat hij voor uit blijft lopen. Daarom moet jij als begeleider ook stappen voor uit zetten. Zet jij een stap achter uit? Dat kan een teken voor een paard zijn om je te volgen waardoor hij geen cirkels meer maakt.

Positie van je navel

De positie van je navel, oftewel je romp is tijdens het longeren gericht op de schouders. Vanuit je navel lezen de paarden de zogenaamde drijvende energie. Als je je navel richting het hoofd van het paard houdt, stuur je het paard hiermee naar buiten toe.

Dit waren onze tips om lichaamstaal in te zetten bij longeren, hoe zet jij jouw lichaamstaal in? Laat het ons weten door middel van een reactie!