Om de longeerlijnen goed te kunnen bevestigen is het aan te raden om gebruik te maken van een longeersingel. In dit artikel zullen we meer informatie over de singel geven.

Wat is een longeersingel?

Longeersingel voorbeeldOp de afbeelding rechts kun je zien hoe een longeersingel er uit ziet. Als je wilt gaan longeren met je paard heb je hier verschillende hulpmiddelen voor nodig. De longeersingel is een belangrijk onderdeel om de longeerlijnen goed te laten verlopen en te voorkomen dat het in de war gaat. Een singel bestaat eigenlijk uit twee banden die verstelbaar aan elkaar vast zitten. Hierdoor kunnen ze op verschillende maten worden vast gezet. Aan de bovenzijde zijn ze voorzien van vele ringen waar de lijn doorheen kan gaan. Op deze manier kun jij zelf de lijnen op de hoogte instellen die jij wilt.

Het bevestigen van de singel is vrij eenvoudig en spreekt eigenlijk voor zich. Hij wordt langs de buik en de rug van het paard bevestigd, net achter de voorste benen van je paard. Het is belangrijk dat de singel niet te vast wordt gemaakt anders wordt de doorbloeding tegen gehouden. Maar de singel mag ook zeker niet te los zitten, hierdoor zou hij er af kunnen vallen. Om te voorkomen dat de banden gaan schuren over de huid van je paard kun je er een longeerdek onder plaatsen. Dit is een soort klein paardendeken waardoor het schuren wordt voorkomen. Het is dus aan te raden om dit te gebruiken.

Longeersingel kopen

Bij vele webwinkels kun je een longeersingel kopen, het voordeel hier aan is dat jij vaak de voordeligste prijs betaald en het ook nog eens snel aan huis geleverd wordt. Wij hebben een aantal betrouwbare webwinkels voor jou opgezocht:Heb jij nog vragen over het gebruik of de aanschaf van zo’n singel? Laat gerust een reactie achter zodat de paardrijspecialist jou verder kan helpen!