Luchtpomp aquariumZoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om een luchtpomp in het aquarium te hebben tegenwoordig. Een luchtpomp zorgt er voor dat de vissen voldoende zuurstof krijgen doordat er beweging in het water is. Het is dus belangrijk om te kunnen overleven. Er zijn tegenwoordig zoveel merken en verschillende soorten luchtpompen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Ook kan het zijn dat je met een aantal vragen zit met betrekking tot de luchtpomp. Moet een pomp bijvoorbeeld altijd aan staan? In dit artikel proberen we al jouw vragen op het gebied van een luchtpomp te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan even een reactie achter zodat we je vraag kunnen beantwoorden.

Luchtpomp aquarium kopen

Luchtpompen zijn gelukkig volop online te koop. Bij de volgende aanbieders kun jij direct een aquarium luchtpomp bestellen.

 

[table id=12 /]

Als je besluit er een te gaan kopen kun je het beste even rondkijken bij de aanbieders. Op deze manier vind jij een pomp die het beste bij jouw aquaria past. Ook kun je zo de beste prijs vinden. Bij de luchtpompjes staat vaak een ruime omschrijving. Op deze manier kun jij eenvoudig vinden welke past bij jouw situatie. Als je er niet helemaal uit komt staat de klantenservice vaak voor je klaar. Ook kun je een reactie op deze pagina achter laten voor advies.

Functies van de pomp

Een pomp heeft meerdere functies te vervullen in de bak.

  • Het kan dienen als decoratie
  • Een pomp met zuurstofsteen geeft zuurstof aan het water door de circulatie.
  • Het kan aangesloten worden aan een water stofzuigertje
  • Als het warm in uw kamer is, kan de pomp voor verkoeling in de bak zorgen.

Aan het oppervlaktewater is de luchtsamenstelling 21% in de rest van het water zit maar 5% zuurstof. Door de pomp wordt dit zuurstof door de bak heen gecirculeerd .Het zuurstof gehalte (O2) kan gemeten worden in de bak. Net als bij de ph waarde is hier gewoon een meter voor verkrijgbaar. Maar in principe is het niet nodig om dit te meten als er een circulatie is, je kunt er dan vanuit gaan dat het O2 gehalte in orde is. Als er te lage waarden in een bak zijn zullen de planten sterven en zullen de vissen het ook niet lang volhouden. Het is dus erg belangrijk dat het zuurstof gehalte op peil blijft.

Is het noodzakelijk?

Je kunt je afvragen of zo’n pomp noodzakelijk is. We hopen dat naar bovenstaande informatie het wel duidelijk is dat je niet om een pomp heen kunt in een aquarium.  Ook in combinatie met veel filters etc. is het nodig om een pompje te hebben. Een filter voor het schoonmaken kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de pomp. Deze zal niet werken als er geen pomp in het water is.

Een stille luchtpomp

Als je wel eens een luchtpomp gezien hebt dan zul je gemerkt hebben dat deze niet geheel geluidloos is. Dit kan een reden zijn om opzoek te gaan naar een stille pomp. Helaas bestaat er geen pomp die geheel geluidloos is. Een tip om het geluid te dempen is om hem op een til vrije grond te plaatsen. Het getril is namelijk de grootste oorzaak van het geluid. Als je nog nooit het geluid van een pomp hebt gehoord, voel je dan niet afgeschrikt. Het is echt een minimaal geluid, het is het zelfde als het getik van een klok. Je went er snel aan.

 

Wat voor een pomp heb jij in je bak? Laat het ons weten door middel van een reactie. Ook als jij vragen hebt met betrekking tot een luchtpompje, laat dan gerust een reactie achter zodat we je verder kunnen helpen!