Mexicaans hoofdstelEerder schreven wij al over hoofdstellen voor paarden in het algemeen. In dit artikel zullen we een specifieker hoofdstel nader toelichten. We gaan het namelijk hebben over het Mexicaanse hoofdstel, zoals de naam al doet vermoeden komt dit type hoofdstel uit Mexico en wordt veel gebruikt bij springruiters. In dit artikel zullen we meer informatie geven over het hoofdstel en prijzen van paarden webwinkels in Nederland met elkaar vergelijken.

Over het Mexicaanse hoofdstel

Het Mexicaanse hoofdstel wordt voornamelijk gebruikt in de springsport, maar kan ook buiten deze tak om gebruikt worden. Ook voor paarden die erg sterk zijn is het een geschikt hoofdstel, de neusriem geeft namelijk extra druk op het paard waardoor het rijden beter afgaat.

In principe is het hoofdstel uit Mexico altijd gemaakt van leer, waar het hoofdstel boven de neus kruisigt is een stuk bont bevestigd zodat de neus beschermt wordt tegen de druk die het geeft. Een standaard model ziet er klassiek en stijlvol uit en is voorzien van de originele lederen kleuren. Daarnaast zijn er ook wat modieuze modellen,maar de functionaliteit blijft hetzelfde. Waar je voor kiest als ruiter is dus vooral een persoonlijke keuze.

Het grote verschil met dit type hoofdstel en andere modellen is dat er juist op een specifiek punt extra druk wordt gegeven tijdens het rijden. De extra druk vindt plaats op het neusbeen. Het hoofdstel is dus lang niet voor alle situaties en paarden nodig, maar als je een paard hebt die zich sterk maakt tijdens het springen is het wel aan te raden.

Mexicaans hoofdstel kopen

Er zijn verschillende Nederlandse webshops waar je dit product kunt kopen. In verhouding met andere modellen is de prijsklasse ongeveer hetzelfde. Maak gebruik van onze vergelijkingstabel zodat jij nooit teveel betaald voor je paardrij producten.

Heb jij nog vragen over dit artikel? Laat gerust een reactie achter!