Mini aquariums zijn simpelweg kleine aquariums die niet teveel ruimte innemen en waar je toch een aantal leuke visjes in kunt houden. Deze kleine aquariums zijn geschikt voor als je slechts enkele vissen wilt, je pas net aan het aquarium avontuur begint en nog niet heel veel hiervan af weet en je een eenvoudig te onderhouden aquarium zoekt voor thuis.

Een mini aquarium heeft zowel voordelen als nadelen. De nadelen zijn voornamelijk dat je slechts een klein aantal vissen hier in kan houden, wat veel grote vis liefhebbers dus in de weg staat om te kiezen voor deze kleine type aquariums. Ook kun je slechts een beperkt soort vissen, garnalen en aquariumplanten in deze aquariums onderhouden.

[table id=2 /]

Wanneer je op kijkt tegen deze nadelen, is het goed om te kijken naar een grotere aquarium, waar wij ook hebben over geschreven op onze website Aquariaspecialist.nl

Er zijn diverse merken die een mini aquarium aanbieden, uiteraard kun je kiezen tussen een design aquarium, een plastic aquarium of gewoon een simpele aquarium zonder te veel complicaties. Het beste is om te kijken naar je wensen en behoeften. Zo kun je selecteren op de grootte van een aquarium, de soorten vissen die je in de aquarium wenst en kan de prijs een factor zijn om te kiezen voor een bepaalde aquarium.

Merken voor een mini aquarium

BiOrb

BiOrb is het merk voor compacte aquariums, met een prachtig design. Ze zijn een prijsklasse hoger dan gemiddelde aquariums maar geven jouw visjes wel een prachtig onderdak. Het merk staat bekend om het mooie design van de aquariums. De aquariums zijn ook niet te groot, waardoor je ze op veel locaties kwijt kunt. Of dit nou je woonkamer is, op een leuke kast ergens in huis, je slaapkamer: ze passen vrijwel overal doordat ze klein zijn.

Fluval

Fluval is ook een bekend merk met een aantal leuke aquariums die vrij klein zijn. Ook dit merk staat bekend om de unieke vormgeving van de aquariums. De aquariums van dit merk liggen in dezelfde prijsklasse als die van BiOrb ongeveer. Een mini aquarium van het merk Fluval koop je voor €70 – €175. Hiervoor krijg je natuurlijk een schitterende aquarium voor terug.

Uiteraard heb je ook plastic aquariums, deze zijn een stuk goedkoper en nog makkelijker te onderhouden. Deze zijn vaak perfect voor kinderen, maar geven natuurlijk niet hetzelfde effect als twee bovenstaande merken aquariums.

Een mini aquarium is erg leuk voor in huis. Het neemt niet teveel ruimte in en zorgt dat je een paar leuke visjes kan onderhouden in een niet te complexe aquarium.