Er zijn tegenwoordig erg veel mooie vissen. Zoveel, dat je soms niet eens ziet dat er zoveel schitterende vissen in het aquarium zou kunnen! Hoe mooier de vissen en decoratie in je aquarium, hoe meer je hier van kunt genieten natuurlijk. En dat is toch ook wat jij wilt? In dit artikel wij een aantal mooie vissen uitgelicht zodat je wellicht wat inspiratie op kan doen voor jouw aquarium.

Ramirezi

ramirezi

Ramirezi

De Ramirezi is een prachtige vis vanwege de verschillende kleuren, de vis ziet er daarom ook erg sierlijk uit. Officieel heet de vis ‘Mikrogeophagus ramirezi’ en behoort de vis tot de Cichlidae familie. In Nederland wordt de vis ook wel vaak Antennebaarsje genoemd, wat een makkelijkere benaming is. Ook fijn is dat hij andere vissen altijd met rust laat en leuk gedrag toont in het aquarium. Wel is deze vis niet een ideale beginners vis. Ook leuk om te zien is dat vrouwtjes bij het paren een rode/roze buik krijgen.

Siamese Kempvis

Ook dit is een erg unieke vis met een prachtige verschijning. Deze vis is er zowel in een rode kleur als blauwe kleur, beide zien er in ieder geval erg mooi uit. Wat deze vis zo speciaal maakt zijn de lange vinnen en de prachtige kleuren. De mannetjes hebben vaak de langste vinnen, de mooiste kleuren en zwemmen daarnaast het meest sierlijk. De vrouwtjes zijn vaak grauwer van kleur. Waar je wel op moet letten is dat je geen twee mannetjes in hetzelfde aquarium kan houden van deze vis.

Blauwe Siamese kempvis

Blauwe Siamese Kempvis

rode siamese kempvis

Rode Siamese Kempvis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maanvis

MaanvisDit is een hele unieke vis wat dus ook een erg leuk effect geeft aan je aquarium als deze rondzwemt. Deze vis is wat groter dan de meeste visjes in een aquarium, maar ze zien er ook schitterend uit. Ook kunnen ze niet heel goed overweg met andere kleine visjes, ze zijn vaak namelijk agressief. Wat deze vis zo uniek maakt zijn de mooie strepen en bijzondere vorm van deze vis. Ten slotte zul je de vis ook in een school moeten houden wat soms minder is omdat je er direct meerdere van zult moeten nemen.

 

Diamantgourami

Dit is een leuk visje voor in het aquarium, het zijn erg vreedzame vissen met een leuk uiterlijk.

diamantgouramiHet mannetje word bij dit soort iets groter. Maar dat is ook het enige verschil, verder zijn het hele vreedzame visjes die met vrijwel alle andere vissen samen gehouden kunnen worden. Ze hebben een wit/oranje achtige kleur met allemaal stippeltjes en een zwarte streep door het midden. Het is ook altijd om er een aantal van deze te hebben in het aquarium. Ze geven je aquarium een mooi beeld.

Kogelvis

KogelvisjeDit is ook een erg unieke vis voor in het aquarium. Het is altijd leuk om niet een ‘standaard’ aquarium te hebben en daarom te kiezen voor een aantal echt uniek visjes. Waar deze ook bij hoort. Deze visjes kunnen zelfs oppoffen wat er erg leuk uitziet, ze blazen zich dan op als ware. Wel moet je rekening mee houden dat ze kleine garnaaltjes en slakjes eten. Maak je aquarium echt uniek en behoud een kogelvis.