Nachtverlichting aquarium voorbeeld

Blauwe led-verlichting aquarium

Ook s’ avonds en s’ nachts kunnen genieten van je aquarium? Dan is nachtverlichting natuurlijk de perfecte oplossing hiervoor. Een TL lamp wordt vaak het meest gebruikt voor een goede verlichting van je aquarium. Dit terwijl led verlichting eigenlijk een betere optie is. Al is dit in de meeste gevallen wel wat duurder, wat de reden zou kunnen zijn dat de meesten kiezen voor een TL lamp.

Led verlichting is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse kleuren, waarbij witlicht natuurlijk de standaard is zoals je waarschijnlijk gewend bent. Inmiddels heb je moderne led verlichting mogelijkheden, je hebt led lichten die zijn opgebouwd uit drie kleuren: blauw, groen en rood. Wat ook wel RGB led wordt genoemd, met deze basiskleuren kunnen alle kleuren worden getoond. Wat erg mooi kan zijn voor het aquarium. Op deze wijze worden de kleuren van de zon ook het best nagespeeld, waar het aquarium ook blij mee is. Aquariumplanten hebben altijd hun eigen voorkeur van licht, op deze wijze wordt hier beter op ingespeeld.

Voordelen van aquarium led verlichting

Led-verlichting is eenmaal beter, dat zullen we hier nog is beter benadrukken. Uiteraard is het wel duurder in de aanschaf, maar dat is het meer dan waard. Lees hier alle voordelen waarom je zou moeten kiezen voor deze type verlichting.

  • Het licht: de aquariumplanten en tropische vissen zien er veel mooier uit met led-verlichting.
  • Op de lange termijn zul je geld besparen, de lampen zijn zelf namelijk zuiniger. Al kosten ze in de aanschaf meer.
  • Een led lamp gaat ook veel langer mee dan een tl-buis, ook hiermee bespaar je op de lange termijn.
  • Het geeft minder warmte af, wat betekent dat algen minder ontwikkelen.
  • De aquariumplanten groeien in het algemeen beter wanneer je RGB led gebruikt, door de verschillende kleuren die ze krijgen.
  • Het lichten is te dimmen, hierdoor kunnen dag- en nacht goed nagespeeld worden als in de natuur. Tevens kun je maanlicht stimuleren, wat het aquarium aantrekkelijker maakt s’nachts. Vissen in het aquarium voelen zich hierbij ook beter, wat de kans op paren stimuleert.

Led-verlichting is als ware ook heel anders dan TL-verlichting. Een TL-buis is rond en verzorgt hierdoor licht naar alle kanten, wat betekent dat ook veel verloren gaat. Een ledlamp geeft heel gericht licht één richting, waardoor het ten eerste efficiënter is en het er daarna ook veel mooier uit ziet. Zo heb je alleen licht op je aquarium wat je natuurlijk wilt.

Wat handig is om te weten, is dat TL-verlichting veel langer meegaat. Het is dan wellicht wat duurder in de aanschaf zoals eerder genoemd, maar zo lamp gaat ruim tien jaar mee. Dit betekent dat je dus ook niet snel een nieuwe hoeft aan te schaffen.

Voor aquarium is 15 lumen nodig genoeg, lumen is een maat voor de hoeveelheid zichtbaar licht. Normaliter wordt er met TL verlichting gewerkt met 40 Lumen per liter water, maar voor een aquarium is 15 vaak genoeg.

Rode nachtverlichting aquarium

Rode nachtverlichting aquarium

Nachtverlichting aquarium kopen

Ben je overtuigd om te kijken naar nachtverlichting? Bij onderstaande webshops kun je het beste terecht nachtverlichting voor jouw aquarium.

[table id=24 /]

 

Denk je zelf verlichting in elkaar te zetten? Pas dan wel op. Water en elektra zijn geen goede combinatie samen, ga dus veilig en zorgvuldig te werk.